Kijker spot bizarre editing fout in Love is Blind seizoen 2

Media door Laura

Televisie is geen realiteit, zelfs bij reality-tv is niets wat het lijkt. De makers zijn experts in beeld en geluid bewerken om situaties te manipuleren. Ook bij Love is Blind zijn ze fan van creatief knippen en plakken. Een TikTok-gebruiker merkte op dat een gesprek tussen deelnemers Sal en Mallory hevig werd bewerkt.

love is blind

Lees ook: Roxanne van B&B Vol Liefde heeft een nieuwe vriend (en dit is hem)

Love is Blind fout

In reality-televisie moet enorm geknipt en geplakt worden om beeldmateriaal van uren in 45 minuten te proppen. Dat begrijpen we, maar editors bewerken soms zo extreem dat gesprekken uit hun verband worden getrokken. Bij Love is Blind zijn ze hier zeker niet vies van. Beelden worden in deze Netflix-serie blijkbaar zo heftig bewerkt dat gesprekken niet eens meer in chronologische volgorde worden getoond. Dat ontdekte een Tiktok-gebruiker. Zijn video ging viraal en heeft meer dan een miljoen views.

In de video is een etentje tussen Sal en Mallory te zien. Het verloofde stel praat over de toekomst. Het lijkt op een vloeiend gesprek, maar wie goed oplet ziet dat niets minder waar is. Het eten op de borden verdwijnt en verschijnt gedurende de scène enkele keren. What the...? Over 'movie magic' gesproken...

@straightouttaperu The amount of times we will never notice 🤡 #loveisblind ♬ original sound - karl

Over Love is Blind

In deze realityshow van Netflix krijgt een groep vrouwen en mannen de kans om de ware te ontmoeten zonder elkaar van te voren te zien. Ze spreken elkaar via zogeheten pods. Als er een match is, volgt er een aanzoek. Pas dan krijgen de verloven elkaar te zien. Houd de liefde nog steeds stand en geven ze elkaar het jawoord over 30 dagen?

Love is Blind seizoen 1 en 2 zijn te zien op Netflix.

Lees ook: Bloedstollende rozenceremonie in De Bachelor aflevering 4 met Fabrizio Tzinaridis

Beeld: Netflix