Qmusic-dj vertelt in tranen over depressie 'Ik voel me gewoon klote'

Media door Laura

Wat knap en dapper om je zo voor heel Nederland open te stellen. Qmusic-dj Stephan Bouwman gaf zich woensdag bloot aan zijn luisteraars in een emotioneel pleidooi over mentale gezondheid. De 27-jarige dj doet zijn verhaal live op de radio, omdat hij zich verplicht voelt om dit te delen, omdat depressies een taboe zijn in de maatschappij.

"Ik heb heel lang getwijfeld of ik dit wel moet doen", begint hij. "Ik heb beloofd om altijd eerlijk te zijn op de radio, maar het gaat gewoon niet goed met me... Ik voel me gewoon klote", zegt hij met tranen in zijn ogen.

Eenzaam

"Ik voel me bijna verplicht om dit te delen, want er zijn zo veel mensen die zich dagelijks, net als ik, heel alleen voelen. Ik hoor een stemmetje in mijn hoofd en dat stemmetje is soms heel hard. En de laatste dagen is hij héél hard. Als ik in de spiegel kijk, dan zegt hij hoe lelijk ik ben. En als ik iets doe, dan noemt hij dat heel slecht. De laatste dagen is die echt heel hard, die stem, en dat is verdomde moeilijk om mee om te gaan." 

Lees ook: Ditty (49) denkt elke dag dat ze doodgaat: ‘Ik durf niet eens naar het toilet’

Steun

Op social media krijgt Stephan honderden steunbetuigingen van luisteraars die met hem meeleven of in hetzelfde schuitje zitten. Veel Twitteraars prijzen Stephan om zijn openheid en eerlijkheid. "Ik ben er ontroerd en stil van! Veel sterkte en wat goed van je dat je hier zo open over bent.", "Zwaar respect voor de DJ Stephan Bouwman die iets als depressie op deze manier naar buiten brengt." en "Ik vind het zo goed dat dit kan op de radio, gewoon echt en puur!" zijn enkele van de reacties.

Ben je depressief en/of herken je jezelf in de gevoelens van Stephan? Praat erover met organisatie 113.nl via 0900-0113 of via de chat.

Lees ook: Over narcisme: Zelfliefde na narcistisch misbruik

Beeld: Qmusic