Bizzey open over depressie en verslaving: 'Morgen ben ik er niet meer'

Media door Alyssa

Deze week bezocht Art Rooijakkers in zijn programma Rooijakkers Over De Vloer niemand minder dan Leendert Roelandschap, beter bekend als Bizzey. In de aflevering sprak de rapper openhartig over een zware periode in zijn leven waarin hij worstelde met een depressie en verslaving. Een heftig verhaal, maar gelukkig met een happy end!

Solocarrière werd te veel

In 2019 raakte Bizzey overweldigd door het succes van zijn solocarrière. Een combinatie van extreme vermoeidheid en een wietverslaving leidde tot een langdurige depressie. Hij voelde zich uitgeput en afgezonderd en niet in staat om zijn vrouw Renée te steunen. Hij dacht dat mensen hem als een last zagen en trok zich terug uit zijn sociale kring. "Die hebben toch geen zin in mij. Komt hij weer aan, die donkere wolk", legt hij uit.

Kerstavond als keerpunt

Bizzey zijn depressie was zo ernstig dat hij het leven niet meer zag zitten. Op kerstavond organiseerde hij een diner voor de stichting Het Vergeten Kind, wat hij als zijn laatste plicht zag. Hij dacht dat Renée en hun zoon beter af zouden zijn zonder hem. "Ik dacht: ik doe dat en dan ben ik er wellicht morgen niet meer." Maar die avond bleek een keerpunt te zijn. De kinderen raakten hem diep door hun puurheid en de moeilijke omstandigheden waarin zij leefden. Hun vreugde gaf hem het gevoel dat hij er toch wel toe deed. "Toen dacht ik voor het eerst sinds een hele tijd weer: misschien ben ik helemaal geen slecht mens. Misschien ben ik wel lief."

Professionele hulp

De liefde en dankbaarheid van de kinderen deden Bizzey inzien dat hij professionele hulp nodig had. Hij zocht hulp en bleef teruggaan naar de stichting om hen te bedanken voor het openen van zijn ogen. "Door hen besef ik mij dat ik nog heel veel heb om voor te leven." Voor Renée was deze periode ook zwaar, maar ze bleef aan zijn zijde. Ze vertelt dat ze de echte Leo kent en zich niet kan voorstellen dat ze niet samen oud worden.

Bizzey vindt rust in god

Uiteindelijk ging Bizzey naar een afkickkliniek om van zijn wietverslaving af te komen. Met steun van Renée en anderen vond hij de kracht om uit het dal te klimmen. "Ik ben veel rustiger geworden en heb de rust gevonden in God", aldus Bizzey.

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-0113 of chat op 113.nl.

Lees ook: Oeh la la! Lil Kleine bevestigt nieuwe relatie