Zo maak je je kerst(boom) katten en honden proof

Vrije tijd door Bente

Ka-bam! Weer een dure kerstbal die uiteenspat. Kerst is niet alleen voor ons een heel leuke tijd, maar ook voor onze lieve viervoeters. Alhoewel lief... na de achtste gesneuvelde bal, verliest het zinnetje ‘scherven brengen geluk’ alle betekenis... Zo voorkom je dat je huisdier de kerstboom terroriseert.

Lees ook: Dit zijn de populairste huisdieren van Nederland

Stille nacht, veilige kerst

Wil je deze kerstperiode doorkomen zonder gedoe met scherven, naalden en angst dat je viervoeter de hele versiering naar de mallemoer helpt? Operation water: wanneer je huisdier in de kerstboom belandt, spuit je 'm nat met een waterspray. Dat zal ze leren… Houd ook rekening met de plek van je kerstboom. Via het meubilair kunnen onze trouwe vriendjes in de boom klimmen. Living on the edge

via GIPHY

O Denneboom

Voor onze huisdieren kan het een wereld van verschil betekenen wat voor boom je in huis haalt. Better safe than sorry? Met een kunstkerstboom zit je sowieso goed. Wil je toch een echte boom? Houd dan wel rekening met de risico’s. Naast die lading van uitgevallen naalden dan… Het water waar de kerstboom in staat en de naalden bevatten stoffen waar je huisdier ziek van kan worden. Laat je viervoeter dit niet eten of drinken. Een kerstboom met kluit voorkomt het waterprobleem en blijf gevallen naalden opvegen. 

via GIPHY

Midden in de (winter)nacht

Vooral katten vinden slingers en lichtjes het einde. We can’t blame them. In de nacht kun je niet controleren of alles goed gaat. Smeer de snoeren dan in met keep off spray. Dit middel heeft een geur die katten onaangenaam vinden, maar wel safe  voor ze is. De geur van sinaasappelschillen vinden onze vriendjes ook geen pretje. Leg de schillen onder de boom of hang schijfjes aan de takken. Staat nog hip ook. Mission accomplished.

via GIPHY

Zelf de slingers ophangen

Het moment dat je de kerstboom in huis neerplant, denkt je viervoeter dat het een nieuw speeltje is. Laat de boom daarom eerst een paar dagen zonder decoratie staan. Zo kan je huisdier wennen aan het feit dat er iets nieuws in huis staat. Wanneer je gaat versieren is het slim om je breekbare ballen bovenin te hangen zodat je huisdier er niet bij kan. Plastic exemplaren gaan onderin Wat betreft slingers? Een no go. Dit vraagt om problemen dus niet ophangen. Knip de onderste takken van de boom af, zodat je kat of hond niet gaat klimmen.

via GIPHY

Lees ook: 10 kerstcadeaus voor een cat mom