Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Alleen chocolade addicts herkennen deze dingen

Chocolade is iets wat alles beter kan maken. Ben je ongesteld? Dan is die plak Tony Chocolony je beste vriend. Verveel je je? Dan houdt Milka Caramel je graag gezelschap. Ja, jij bent een echte chocoholic! 

Chocolade is iets heiligs voor jou en hoewel jij echt geen gierig persoon bent, deel je liever geen blokje met een vriendin. Jouw reep, is jouw reep. Ben jij ook zo gesteld op die bruine plak? Dan herken je vast de volgende punten: 
 
Het gevoel van chocolade dat smelt op je tong is fantastisch! 


Al ervaar jij dit gevoel niet al te vaak, want zodra jij chocolade eet, is het eigenlijk meer vreten dat je doet. Chocolade laten smelten op je tong, gebeurt alleen wanneer jij uiterst geduldig bent. 
 
Jij houdt het nooit op twee blokjes. Eerder twee repen. 
 
Mensen die zuinig één of twee blokjes eten snap jij niet. Hoe komen zijn aan die mate van zelfbeheersing? Je moet toch gewoon meteen de hele reep naar binnen werken? Of in ieder geval de helft. Anders proef je het toch niet? 
 
Soms neem je niet eens de moeite om blokjes van de reep af te breken, maar zet je je tanden er gewoon in. Alsof je een flinke hap neemt uit je boterham. Veel makkelijker. Scheelt je weer vieze handen. 
 
Als je boodschappen doet,  kun je het nooit laten om een reepje chocola in je mandje te gooien. 


Als je in een aanbiedingskrantje van de supermarkt ziet dat de chocolade in de aanbieding is, hou jij je al helemaal niet in. 
 
Op je boterham smeer jij het liefst een flinke laag Nutella. Broodje Nutella? Nee hoor, eerder Nutella met wat brood. 
 
Als je vriendinnen samen iets bij iemand thuis willen doen, ben jij de eerste die voorstelt om te gaan chocoladefondueen. Dat het buiten 30 graden is en de chocolade ook zonder fonteintje smelt, maakt je helemaal niets uit.   
 
Jij hebt altijd een voorraadje chocoladerepen in je keukenkastje. Bovendien is er in je handtas ook vaak wat chocolade te vinden. Gewoon, voor als je onderweg bent en je krijgt weer last van je chocolade-eetdrang. 
 
Als het heel warm weer is, hou jij je hart vast. Warmte is dus niet chocolade’s beste vriend.
 
Als je in een ander land bent, ben jij altijd benieuwd naar hun chocoladecultuur. In Zwitersland ben jij niet bij de Toblerone weg te slaan en in België moet jij natuurlijk een doosje Belgische bonbons meenemen. 


Van het bedrag dat jij hebt uitgegeven aan chocolade in je hele leven, kon je makkelijk vier keer je eigen rijbewijs financieren. 
 
Als jij naar de tandarts gaat, ben jij altijd als de dood dat je er tig gaatjes bij hebt. Hoe verrukkelijk chocolade ook is, je weet dondersgoed dat je tanden er niet zo heel erg blij mee zijn. 
 
Wanneer het Sinterklaas of Kerstmis is, is het enige traditionele eten wat jij eet chocoladeletters of kerstkransjes. Oké, je wilt pepernoten ook nog wel een kans geven, maar dan moeten die noten wel voorzien zijn van een laagje chocolade. 

Welke van de bovenstaande punten zijn het meest van toepassing op jou?