Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Dit zijn ze! De populairste hondennamen van 2020

Boris of Rex, Nala of Lady? Hoe zou jij je pup noemen? In deze coronatijden hebben we wel gemerkt wat alleen zijn inhoudt. Wat je dan elke dag opvrolijkt is natuurlijk je trouwe doggo. Hierin zijn we niet de enige, want Nederland heeft in 2020 massaal een puppy in huis genomen. We can’t blame them. De vraag is natuurlijk of dit invloed heeft op de populairste hondennamen van 2020. 

Lees ook: Dit zijn de populairste huisdieren van Nederland

Coronapups 

Huisdierenverzekering Petplan zag een flinke stijging in de aanmeldingen. De toename is te danken aan de coronatijd. Ze onderzochten in maart al naar de toename van interesse in pups. Eén van de belangrijkste redenen was eenzaamheid. Logisch als je kijkt naar de veel gekozen naam voor een reu: buddy. 

Moment van de waarheid

De winnaar van de populairste hondennaam in 2020 is… trommelgeroffel… Luna! Ze stond niet altijd op de eerste plek, want ze heeft Max van zijn troon gestoten. Niet getreurd, want hij is alsnog geëindigd op een tweede plaats. Er zijn niet alleen maar veranderingen, want de nummers 3 tot en met 5 zijn hetzelfde gebleven.  

Top 10

 1. Luna
 2. Max
 3. Bobbie/Bobby
 4. Bella
 5. Pip
 6. Buddy
 7. Charlie
 8. Joep
 9. Ollie
 10. Nala

Top 3

Voor reutjes: 

 1. Max
 2. Buddy
 3. Bobbie/Bobby

Voor teefjes: 

 1. Luna
 2. Bella
 3. Pip

 

via GIPHY

Lees ook: Katten lichaamstaal die elke cat mom moet weten