Wat te doen met Pasen? De leukste paasuitjes

Vrije tijd door Laura

Na een paasbrunch vol met verse sapjes, gekookte eitjes, paashaasbroodjes en allerlei andere lekkernijen komt de grote vraag: wat te doen met Pasen? Vermijd urenlange Google-sessies en discussie met de 'fam', wij hebben voor jou de leukste uitjes met Pasen verzameld.

Lees ook: Deze winkels zijn open op Goede Vrijdag 2018

Wanneer is het Pasen?

First things first: wanneer is het Pasen? Dit jaar valt Pasen relatief vroeg. Eerste Paasdag valt dit jaar al op 1 april, Tweede Paasdag valt vanzelfsprekend op 2 april. 

Wat te doen met Pasen 2018?

Paaspop

Muziekfestival Paaspop is dé aftrapper van het festivalseizoen. En ja, je kunt als klap op de vuurpijl nog naar Paaspop dit weekend. Er zijn namelijk nog steeds tickets te koop voor het festival. Wie staat er op de planken? Onder andere Iggy Pop, Jett Rebel, Bastille en Nothing But Thieves treden op. 

Datum: vrijdag 30 maart t/m maandag 2 april

PoB Parade

Elk jaar wordt er een paasfestival in Breda georganiseerd, genaamd PoB Parade. Verschillende leuke bandjes treden op van zaterdag tot Eerste Paasdag, dus je hoeft je geen moment te vervelen. En het mooiste: entree is helemaal gratis!

Datum: zaterdag 31 maart t/m zondag 1 april 

Paasraces Zandvoort

Fan van autoraces? Cross dit Paasweekend dan naar Zandvoort. Daar worden van zaterdag tot en met zondag de Paasraces georganiseerd op het Circuit Zandvoort. Er zijn ook genoeg activiteiten voor de kiddo's, zoals enorme springkussens.

Datum: zaterdag 31 maart t/m zondag 1 april 

Paaskermis Deventer

Zin in een lekker actieve Pasen? In Deventer staat weer de grote paaskermis met de welbekende kermisattracties zoals de Booster en Breakdance, maar natuurlijk ook activiteiten voor de kleintjes. Daarnaast is er een grote braderie met ruim 50 kramen.

Datum: vrijdag 30 maart t/m maandag 8 april

DGTL

Wat te doen met Pasen, maar geen zin in paasbrunches, paaseitjes zoeken en naar de paasmarkt? Ga dit Paasweekend helemaal los tijdens DGTL festival in Amsterdam. Ga los op de muziek van dj's zoals Amelie Lens, Jackmaster, Maceo Plex, Nachtbraker en HAAi. De tickets zijn bijna uitverkocht dus weer er als de wiedeweerga bij!

Datum: vrijdag 30 maart t/m zondag 1 april

Paasmarkt Den Haag

Niks lekkerder dan struinen over een markt op een vrije dag, niet waar? Den Haag heeft één van de leukste (gratis) paasmarkten van Nederland. Op de Lange Voorhout ben je Paasweekend zoet met zo'n 100 verschillende stands met allerlei soorten snuisterijen: van sieraden tot kunst. 

Datum: zaterdag 31 maart t/m 2 april 

Tulpen plukken

Dompel jezelf eens onder in het boerenleven en ga tulpen plukken op het plat'nland. Bijvoorbeeld bij Zomerbloemenpluktuin tussen Uithoorn en Amstelveen. Hier kun je zelf narcissen en tulpen plukken, maar ook meegenieten van een paasbrunch, high tea, paasworkshop en meer gezelligheid. Via deze website vind je een pluktuin bij jou in de buurt.

Datum: verschilt per pluktuin

AH Buitendag

Tweede Paasdag organiseert Albert Heijn AH Buitendag waarop wij een kijkje achter de schermen kunnen nemen bij lokale boeren, tuinders, bakkerijen, telers en brouwerijen. Leuk en leerzaam voor jong en oud om te ontdekken waar het eten vandaan komt en hoe het wordt gemaakt. Let op: je moet je inschrijven op een locatie om te kunnen bezoeken. 

Datum: maandag 2 april

Paaseieren zoeken bij paleis Soestdijk

Nog nooit een bezoek gebracht aan paleis Soestdijk? Pak dan nu je kans. Op Eerste Paasdag kun je daar op zoek gaan naar 18.000 verstopte paaseitjes én het 'gouden ei'. Daarnaast kunnen de kids leuke knutselwerkjes maken en geschminkt worden.

Datum: zondag 1 april 11:00 tot 15:00

Lees ook: WIN: De Allerhande Paasbox voor een goedgevulde paastafel