Wow! Zoveel kost het duurste shotje ter wereld

Vrije tijd door Michelle Habets

Het is vrijdag en dat betekent dat het weekend al weer voor de deur staat: yay! Voor iedereen die niet vies is van een drankje: heb je je ooit afgevraagd wat het duurste shotje ter wereld kost? Deze week bestelde iemand 'm en voor het eindbedrag kun je je spaarrekening flink plunderen.

Lees ook: Fun fact: je hebt rode wijn altijd op de verkeerde temperatuur gedronken

Cognac uit 1894

De gelukkige koper was Ranjeeta Dutt McGroarty, die een 40 ml glaasje van de oudste cognac ter wereld bestelde: Rome de Bellegarde uit 1894. Voor dit glaasje tikte zij maar liefst 11.500 euro neer en na haar betaling gaf ze een korte speech. "Het leven draait om het uitproberen van nieuwe dingen en het verleggen van grenzen", aldus de big spender. Ervan uitgaande dat een shotje normaal rond de drie euro ligt, zou je voor dit bedrag de hele kroeg 3500 shotjes kunnen voeren.

Guinness World Record

Waarschijnlijk kan Ranjeeta het geld wel missen, gelukkig maar. Ze is namelijk de oprichtster en CEO van Trinity Natural Gas, een energiebedrijf in India. Met dit shotje heeft ze het wereldrecord van het duurste shotje ooit verbroken volgens het Guinness World Records. Hiermee verslaat zij het oude record wat op 8000 euro stond. Toen bestelde iemand een mini-glaasje Cuvée Leonie uit 1858. Het is maar net waar je je geld aan wilt besteden..

Lees ook: Geen rode wijnvlekken meer op je tanden door dit geniale wijnglas