Herkenbare irritaties tijdens het typen van een bericht

Vrije tijd door Fadak
Onze smartphones zitten nog net niet vastgeklemd aan onze klauwen. We staan er mee op, gaan er mee naar bed, nemen hem mee naar het toilet en zelfs tijdens het douchen laten we hem niet los. Het is duidelijk dat we niet zonder kunnen.
 
Al moeten we zeggen dat het wel een erg handig ding is. Tijdens je lange reis naar werk houdt het je gezelschap met wat muziek, up-to-date over de laatste nieuwtjes in de wereld en natuurlijk niet te vergeten social media. 
 
Facebook, Instagram, Snapchat, WhatsApp, we krijgen er allemaal niet genoeg van en dan met name de laatste. Ben je niet zo fan van Facebook, Instagram en Snapchat, dan heb je sowieso wel WhatsApp. Heel leuk dus die Smartphone, maar zo nu en dan zijn er toch wat irritaties. Hij start niet meer op, geluid doet het niet en wat dacht je van de irritaties tijdens het typen van een berichtje. Wij hebben de meest voorkomende irritaties voor je op een rijtje gezet: 
 
 
… Autocorrectie, we houden ervan maar soms.. Je wilt een bepaald woord typen en het veranderd dat woord voortdurend in iets anders en dan nog vaak in iets raars ook. Je zou het maar niet doorhebben en al op verzenden gedrukt hebben, oepsie! Na zo’n zes of zeven pogingen lukt het toch eindelijk wel.
 
… Tijdens het typen van een heel levensverhaal druk je per ongeluk op verzenden. Dan krijg je van die onderbroken verhalen, omdat de persoon waarmee je in gesprek bent antwoord geeft op wat je al verzonden hebt en zo ben je binnen no-time het overzicht in het gesprek kwijt.
 
… Het moment dat je een zin wilt typen en je elke keer per ongeluk op ‘enter’ drukt. Dan lijkt het geen zin meer, maar alsof je iets aan het opsommen bent.
 
… Je krijgt een berichtje van je crush, maar je hebt geen idee welke emoji je moet gebruiken achter die ‘Hey’ een kusje komt te blij over, maar een knipoog misschien weer arrogant? De ‘welke emoji moet ik gebruiken’ dilemma...
 
… Niet alleen emoji’s zijn een dilemma, maar ook welke woorden je gebruikt. Een berichtje via social media kun je op tig manieren interpreteren. Soms heb je haast, maar moet je toch even snel antwoorden, dit komt dan misschien minder leuk over dan wanneer je wel alle tijd hebt om een berichtje te beantwoorden 

... Wanneer je bezig bent met het typen van een heel belangrijk berichtje en de verbinding wegvalt, niet nu please

... Het moment dat je toetsenbord naar een ander toetsenbord springt 

... Wanneer iemand in real-life je iets vraagt, terwijl je net bezig bent met het typen van een verhaal. Je typt dan dingen die je zegt of de persoon naast je zegt

... In het verkeerde gesprek antwoord geven op iemand anders zijn vraag, pas hiermee op! Het zou maar over de persoon gaan waarnaar je het berichtje stuurt, awkward

Wat zijn jouw grootste irritaties tijdens het typen van een bericht?