Je Facebook-account verwijderen maar je foto's en berichten bewaren: dat doe je zo

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Steeds meer mensen zijn klaar met Facebook. Nadat afgelopen weekend het schandaal met Cambridge Analytica aan het licht kwam, waarbij Facebook onder vuur lag omdat het er niet in geslaagd zou zijn de gegevens van miljoenen gebruikers te beschermen, besluiten steeds meer Facebookers hun account weg te doen. De hashtag #deletefacebook is deze week zelfs trending. Ook wij spelen weleens met de gedachten, maar wat doe je dan met alle foto’s en berichten van afgelopen jaar? Nou, daar is gelukkig een simpele oplossing voor. 

Facebook account verwijderen fotos bewaren

Archief downloaden

En nee, gelukkig betekent dit niet dat je foto voor foto hoeft op te slaan. Facebook heeft zelf een handige manier om al je data in een keer op te slaan, zodat je daarna gemakkelijk je account kunt verwijderen. Dat gaat als volgt. Klik rechtsbovenaan op het pijltje en kies ‘Instellingen’. Dan kom je terecht bij ‘Algemene accountinstellingen’. Onderaan vind je de optie ‘Een kopie downloaden’. Wanneer je hiervoor kiest, gaat Facebook jouw archief samenstellen. Je krijgt hiervan een bevestiging per mail. 

Facebook verwijderen

Wanneer dit archief klaar is om gedownload te worden, ontvang je weer een email. Het bestand download je dan als een gecomprimeerd bestand (.zip), en kun je dus ‘uitpakken’ wanneer het eenmaal gedownload is. Wel belangrijk: zodra jouw archief klaar staat om te downloaden, moet je het wel binnen een aantal dagen doen. Dit heeft Facebook gedaan uit veiligheid voor jouw gegevens. Nu ben je in principe klaar om je Facebook te verwijderen, maar let wel: dit kan niet ongedaan worden. Wanneer je spijt krijgt, zul je dus weer opnieuw een account aan moeten maken... Dus doe het alleen als je het zeker weet! Eén ding: het kan wel voor een hoop rust zorgen.

Lees ook: Wel eens een seksdroom over een collega? Je bent niet de enige