De leukste plekken in Nederland voor een zomers uitje

Vrije tijd door Chloe

De zomer staat bijna voor de deur en dat merken we. De dagen worden steeds langer en de zon schijnt weer lekker veel. We willen er dan ook graag op uit om van dit lekkere weer te genieten. Heb je nog wat inspiratie nodig? Lees dan snel verder, want wij hebben de leukste plekken in Nederland voor een zomers uitje op een rij gezet.

Texel

Voor het eilandleven hoef je helemaal niet naar een ander land af te reizen. We hebben in Nederland namelijk ook een paar prachtige eilanden. Wil je een dagje erop uit? Dan is Texel de perfecte locatie. De overtocht is lekker kort en vooral als je al in Noord-Holland woont ben je er zo. Tour lekker rond over het eiland, huur een fiets en geniet van het strand. Een dagje Texel voelt echt als een mini-vakantie.

Artis Zomeravonden

Wist je dat dierentuin Artis in de zomer extra lang geopend is. Zo kun je dus 's avonds nog naar het park. Naast dat dit natuurlijk al hartstikke leuk is, kan je ook nog eens genieten van live muziek. Ook worden er verchillende activiteiten georganiseerd. Superleuk dus om na je werk nog even te doen.

Alpaca Eco farm

In Egmond aan de Hoef vind je de Alapaca Eco Farm. Op deze zorgboerderij lopen ontzettend veel alpaca's rond. En het beste van alles is dat je een high tea kan doen tussen de alpaca's. De super schattige dieren mag je dan voeren en aaien, waarna je zelf ook nog allemaal lekkers krijgt. Ook kan je ervoor kiezen om met ze te wandelen. Een hele ervaring!

Ontdek de natuur in de Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig natuurgebied richting het zuiden van het land. Het is de perfecte locatie op een hete zomerdag. Je kan er namelijk allemaal verschillende activiteiten doen op het water. Denk bijvoorbeeld aan varen, kanoën of suppen. Daarbij kom je op prachtige plekken en kom je op zo'n dag helemaal tot rust.

Touren door Noord-Holland

Wist je dat je op verschillende plekken in Noord-Holland een old-timer kan huren. Denk bijvoorbeeld aan een lelijk eendje of een ouderwetse kever. Je krijgt dan een route en een picknickmand mee en rijdt zo door prachtige landschappen en pittoreske dorpjes.