Hier vind je de mooiste tulpenvelden van Nederland

Vrije tijd door Chloe

Als er iets is wat de lente in Nederland typeert dan zijn het wel de kleurrijke tulpenvelden. Al die mooi gekleurde velden zorgen voor een prachtig uitzicht. Je kan dan ook de mooiste foto's maken en bij sommige velden kan je zelfs je eigen bosje tulpen plukken. Benieuwd waar je de mooiste tulpenvelden van Nederland vindt? Lees dan vooral even verder.

De Bollenstreek

Dit is het meest bekende en misschien ook wel ons favoriete gebied. De Bollenstreek vind je tussen Leiden en Haarlem. Hier liggen niet alleen enorm veel prachtige tulpenvelden, maar ook heel veel mooie fietsroutes. Er is in deze streek genoeg te zien, maar de meeste velden vind je rondom Lisse, Noordwijkerhout en Hillegom. Snel die fiets op dus.

Keukenhof

Deze kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Het Keukenhof is vooral onder toeristen een enorm populaire plek om tulpen te kijken. Je vindt hier miljoenen tulpen en andere bloemsoorten en de velden zijn net een kunstwerk. Niet zo gek dus dat het zo populair is. Wil je zelf ook graag Het Keukenhof bezoeken? Plan je bezoek dan 's morgens vroeg en doordeweeks. Dan is het nog niet zo druk en kan je in alle rust genieten van de prachtige bloemenvelden.

Noord-Holland

Ook in het noorden van het land vind je heel veel tulpenvelden. De beste plekken om prachtige velden te zien zijn de kop van Noord-Holland bij Den Helder of West-Friesland, een regio boven Hoorn. Ook hier zijn meerdere fietsroutes die je langs de mooiste velden brengen, maar je kan zelfs met de auto tussen de tulpenvelden rijden.

Zeeuws-Vlaanderen

Van het noorden, gaan we nu richting het zuiden van ons land. In Zeeuws-Vlaanderen zijn namelijk ook genoeg tulpenvelden te vinden. Het bijzondere hier is dat je de tulpen ook vanuit de lucht kan bewonderen. Met een helikoptervlucht wordt je namelijk langs de mooiste velden gevlogen. Ook vind je hier veel pluktuinen. Hoe leuk is het om je zelf geplukte bosje tulpen mee naar huis te nemen?