Dít is alles wat je moet weten over volle maan(dag)

Psyche & spiritualiteit door Bente

Morning! Wilde dromen of juist een enorme beroerde nacht? Kwam het dit keer niet door je snurkende partner of speelse huisdier? Waarschijnlijk voelde je de kracht van de maan.  

Lees ook: De invloed van de maanstanden op je mood

Volle maan, wat is dat?

De maan heeft vier maanstanden. Volle maan is daar één van. De aarde staat dan tussen de maan en de zon. Dat is ook de reden waarom wij die heldere bol zo shiny aan de hemel zien. Het is regelmatig volle maan en dus good to know wat voor invloed dat op je kan hebben. 

Het is nooit wetenschappelijk aangetoond, maar toch voelen veel mensen de kracht van de maan op hun emoties en lichaam. Twee dagen voor en twee dagen na de volle maan is de periode waarin je gevoelens het sterkst zijn. Veel mensen ervaren slapeloze nachten, wilde dromen, ruzies, maar ook meer energie en creativiteit. 

Aha! Dat verklaart waarom je soms heel boos of heel blij bent zonder reden. Hoeft dus niet altijd aan je menstruatie te liggen. Wanneer je merkt dat je veel energie hebt kan meditatie helpen jezelf tot rust te laten komen. 

Wat moet je vooral niet doen tijdens volle maan

Uitbranders geven! Niet alleen je positieve, maar ook negatieve emoties worden versterkt. Houd hier dus vooral rekening mee wanneer je naar de buurman gaat om te klagen of wanneer je een gesprek hebt met je baas. Keep calm

Lees ook: 3 technieken om je dromen onder controle te houden

Bron: Wetenschap in Beeld & Happinez