Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Coronaproof Sinterklaas vieren: 5 leuke ideeën 

Sinterklaas is aangekomen in Kruisegem en dat betekent dat pakjesavond nadert. Nu is dit jaar de vraag hoe we de feestdag met onze geliefden maar toch veilig en op afstand kunnen vieren. Gelukkig betekenen de maatregelen niet dat we geen gezellig Sinterklaas kunnen hebben. Want hoewel we het misschien net even iets anders moeten vieren dan hoe we gewend zijn, kunnen we ook zo Sinterklaas op een gezellige én creatieve vieren. 

coronaproof sinterklaas

Lees ook: Vieze surprise maken: 8 x de grappigste ideeën

Corona proof Sinterklaas 1. Houd een online uitpakparty

Open Zoom, Skype, Teams of Facetime en organiseer een online uitpakparty. Maak samen live de cadeautjes open en deel het met je geliefden virtueel. Verzamel (of maak zelf) de lekkerste Sinterklaas snacks en nestel je samen met je familie, partner of huisgenoten achter het scherm samen met andere huishoudens. Zo kan je veilig en toch samen cadeautjes uitpakken dit jaar en elkaars reactie zien. 

 

Corona proof Sinterklaas 2. Stuur surprises op per post

Nu we niet met z’n allen de surprises kunnen uitwisselen, betekent dat niet dat ze niet gemaakt hoeven te worden. Ga live lootjes trekken en stuur de creatie die je maakt vervolgens op via de post. Hoe leuk is het immers om per post verrast te worden? Als je er zelf een hebt ontvangen, bewaar die dan voor de online uitpakparty. 

 

Lees ook: Snelle Sinterklaas surprises die je in één avond kan maken

Corona proof Sinterklaas 3. Sinterklaas on tour 

Wil je toch je surprises en cadeautjes persoonlijk afleveren, maar wel afstand bewaren? Tover je auto dan om tot een echte pakjesauto. Maak een lijst met adressen, laadt de achterbak vol met cadeautjes, blast de Sinterklaasplaylist en rijden maar! Bij elk adresje kan je het cadeautje op de stoep leggen. Geen pakjesboot, maar een heuse pakjesmobiel.

Corona proof Sinterklaas 4. Ouderwetse spelletjesavond

Spelletjesavond saai? Welnee. Het is juist de perfecte manier om quality time door te brengen met de mensen die je wel direct om je heen hebt. Probeer bijvoorbeeld een nieuw spel dat jullie nog nooit gespeeld hebben, speel echte Sinterklaas klassiekers of waag je aan de enige echte ‘Sinterklaasgame.’ Deze online game kan je ook tegelijk met anderen spelen, dus trommel je familie, vrienden en collega’s op, zoek 'de sinterklaasgame' op Google en the game is on

Corona proof Sinterklaas 5. Sint op je beeldscherm

Nu Sinterklaas natuurlijk niet langs de huizen kan gaan, zit een bezoekje van de goedheiligman er helaas niet in. Maar wie zegt dat je de Sint niet kan spreken? Zo kan je een echte video call met niemand minder dan Sinterklaas reserveren. Leuk voor de kinderen, maar natuurlijk ook een unieke ervaring voor volwassenen. 

Lees ook: Yum! Deze nieuwe pepernotensmaak van Hema willen we proberen