Lifestyle / Eten
Eten

Prost! De lekkerste glühwein maak je zo

Nu het steeds weer kouder wordt is het weer tijd voor heerlijk winterse drankjes. Warme chocolademelk, een lekker kopje thee en natuurlijk niet te vergeten: glühwein. Nou zullen we dit drankje dit jaar waarschijnlijk niet op de kerstmarkt nuttigen, maar gelukkig is het ook makkelijk zelf te maken. Maak er thuis dus iets gezelligs van en plof op de bank met een warme kop glühwein.

gluhwein

Lees ook: Zo maak je zelf een goddelijke Pumpkin Spice Latte

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 3 steranijsbloemen
  • 3 kruidnagels
  • 1 vanillestokje
  • 150 gram poedersuiker
 

Zo maak je de glühwein

  • Als eerste schil je de citroen en sinaasappel. Probeer echt alleen de schil te verwijderen en zoveel mogelijk wit te behouden. Pers de sinaasappel hierna uit.
  • Pak een pannetje en doe hier de sinaasappelsap en de citroen- en sinaasappelschillen in. Voeg ook de poedersuiker, kaneelstokjes, steranijs en de kruidnagels toe. Het vanillestokje breek je in tweeën en ook deze voeg je toe aan het pannetje.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en laat het zachtjes borrelen. Wacht tot het verandert in een dikkere plakkerige substantie.
  • Voeg nu langzaam de fles rode wijn toe. Blijf bij het toevoegen van de wijn goed roeren.
  • Laat het de glühwein nu goed opwarmen en je bent klaar.

Genieten maar!

Beeld: iStock

Lees ook: Zelf amandelmelk maken, zo makkelijk is het