Lifestyle / Eten
Eten

Why? Mensen drinken ‘s ochtends massaal bleekselderijsap

De fitness and foodie kant van social media zit nooit stil. Zodra je Instagram opent, word je gebombardeerd met allerlei advertenties, recepten en plannen om fit te worden. Er lijkt geen eind te komen aan alle trends. Staat jouw feed weer helemaal vol met mensen die hele stronken bleekselderij wegwerken? Misschien wordt het tijd om mee te doen met de hype, want bleekselderij blijkt best gezond te zijn.

Bleekselderijsap

Lees ook: Dit is het beste ontbijt als je wat kilo's kwijt wilt raken

Bleekselderijsapje

Iedere dag een halve liter bleekselderijsap drinken op een nuchtere maag, dat gebeurt vast met een reden. Hoewel de trend vorig jaar al kwam opzetten, zijn er nog steeds veel mensen die ‘s ochtends zweren bij het groene sapje. In het begin is het even wennen, want puur bleekselderijsap kan best bitter smaken. Maar waarom doen mensen het eigenlijk?

Sap of geen sap?

Steeds meer influencers en foodies vertellen dat ze 's ochtends een glas bleekselderijsap drinken. Het zou een zuiverende werking hebben op je lichaam, goed zijn voor je spijsvertering en je krijgt er meer energie door. Klinkt allemaal fantastisch, maar is dat ook echt zo? Hoewel bleekselderij vol vezels zit, merk je hier niet zoveel van als je er sap van maakt. Een groot deel van de vezels wordt daarvoor gescheiden, waardoor je er niet alle voordelen uithaalt. Wil je je darmen echt blij maken? Dan kun je de selderij beter verwerken in een smoothie zodat de vezels heel blijven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door iOlie & Praktijk PUUR22 (@ioliemarije) op

Bleekselderij zit bomvol antixoidanten

Eén ding kunnen we alvast vaststellen: bleekselderij is zeker goed voor je. De groente zit namelijk bomvol antioxidanten zoals flavonoïden. Dit is goed voor je lichaam, want de antioxidanten gaan vrije radicalen tegen. Dit zijn agressieve stoffen die je cellen kunnen beschadigen. Antioxidanten voorkomen dit en beschermen je lichaam.

Bleekselderij is ook rijk aan vitamine A, K en C. Daarnaast vind je veel mineralen en gezonde voedingsstoffen terug in een stronk selderij, zoals calcium, ijzer, magnesium, kalium, fosfor en bètacaroteen. Stuk voor stuk stoffen waar je lichaam heel blij van wordt!

Positief effect

Hoewel bleekselderij dus heel gezond is, zijn de voordelen van het sap nog niet bekend. Wel beweren veel mensen een positieve verandering te zien. Ze voelen zich minder opgeblazen, hebben een zuivere huid, meer energie en merken dat hun spijsvertering beter is. Het is geen magisch toverdrankje, maar kan wel degelijk een positief effect hebben. Heb je thuis een sapcentrifuge? Probeer het dan vooral zelf eens uit (of koop een bleekselderijsapje in de winkel). Wie weet krijgt jouw huid een hele glow-up!

Lees ook: 5 x gezonde(re) lasagne