De 5 lekkerste tussendoortjes zonder suiker

Eten door Laura

Een gezond tussendoortje wordt al gauw saai. Maar weer een rijstwafel? Dat kan leuker én lekkerder. Wij zochten de lekkerste snacks zonder (toegevoegde) suikers op. Dat wordt genieten zonder schuldgevoel óf opgeblazen gevoel.

Popcorn

De bioscoopsnacks is gezonder dan je denkt. Een handje popcorn doet het prima als gezond tussendoortje. Dan moet je natuurlijk wel kiezen voor de zoute versie…

Groente met zelfgemaakte hummusdip

Snijd tomaat, komkommer, wortels en paprika in langwerpige stukjes. Maak zelf een hummus (in de supermarkt-versie zit soms suiker) en dip de groente erin. Simpel, heerlijk en gezond! Bekijk hier het recept voor hummus.

Groene smoothie

Een smoothie telt natuurlijk ook als een tussendoortje. Meng spinazie, komkommer, avocado, halve mango in een blender en leng aan met (kokos)water.

Noten

Een gemakkelijke snack die je zo in de supermarkt koopt. Heel belangrijk: kies voor ongezouten, ongebrande noten. Dat zijn de meeste gezonde.

Geroosterde kikkererwten

Dol op borrelnootjes? Dit is het gezonde alternatief. Kikkererwten zitten boordevol eiwitten, B-vitamines en vezels. Rooster ze, bestrooi met paprika-, komijn-, en knoflooppoeder en voilà: je hebt homemade nootjes.

Lees ook: 15 x inspiratie voor avocado op brood