Lifestyle / Sport & gezondheid
Sport & gezondheid

Eén armband helpt tien vrouwen met baarmoederhalskanker in ontwikkelingslanden

Kanker is een ziekte die veel levens overhoophaalt. In Nederland hebben we de zorg gelukkig goed voor elkaar, maar wat als je in een land woont waar dat niet zo is? Female Cancer Foundation zet zich om die reden in voor vrouwen in ontwikkelingslanden, die vechten tegen baarmoederhalskanker.

Gift for Life

Lees ook: Als je menstruatiepijn ondraaglijk wordt

Succesvolle aanpak

De stichting Female Cancer Foundation strijdt voor een wereld zonder baarmoederhalskanker. Over de hele wereld worden nog steeds veel vrouwen getroffen door de ziekte. Het is een grote schok, maar gelukkig is baarmoederhalskanker helemaal te genezen als je er op tijd bij bent. Female Cancer Foundation heeft een succesvolle aanpak waarmee de ziekte kan worden voorkomen én genezen. Al ruim tien jaar zet ze zich in om vrouwen in Afrika en Azië te testen en te behandelen.

Prachtige armbanden

Tientallen vrouwen met baarmoederhalskanker helpen door een armband te kopen. Dankzij de nieuwe collectie Gift for Life kun jij zo je steentje bijdragen. Samen met de Brilliant Ladies Business Club en juweliershuis Schaap en Citroen slaat Female Cancer Foundation de handen ineen om nog meer vrouwen te helpen. Met het fijne design en het symbool voor vrouwelijke verbondenheid zijn deze armbanden echte eyecatchers. De armbanden zijn te koop vanaf €475,-. Minimaal honderd euro daarvan gaat naar het goede doel. Het is een investering, maar zeker het geld waard.

Belangrijk

Juist nu is extra steun heel belangrijk. Door de corona-crisis zijn veel middelen en gezondheidsdiensten voor vrouwen in ontwikkelingslanden moeilijk te krijgen. Daarnaast is de zorg, al voordat het virus de wereld op zijn kop zette, voor veel vrouwen onbetaalbaar. Omdat het bij baarmoederhalskanker belangrijk is er vroeg bij te zijn, is die zorg juist hard nodig. Het onderzoeken, behandelen en voorkomen van de ziekte kost nu eenmaal veel geld. Met één verkochte armband kan de Female Cancer Foundation al tien vrouwen helpen.  

Interesse

Je kunt via de website van Schaap en Citroen een armband kopen. Liever even in de winkel kijken? De armbanden zijn ook te koop bij alle juweliershuizen van Schaap en Citroen.

Gift for Life

 

gift for life

 
Bron: Female Cancer Foundation, Brilliant Ladies Business Club, Schaap en Citroen

Lees ook: 8 onbekende symptomen van borstkanker