Yum! Deze witte Nutella kun jij zelf maken

Eten door Jeanine

Vandaag op de officiële Nutella Dag zijn je zoetste dromen werkelijkheid geworden. Ben jij een echte liefhebber van Nutella én witte chocolade? Dan kun je nu je hart ophalen, want deze spread is fan-tas-tisch. Van deze smaak loopt het water je in de mond. 

Witte Nutella

Lees ook: Koffie-time! Zo maak je koffie met een percolator

Witte variant

De originele Nutella is to die for, maar waar blijft eigenlijk de witte variant? Instagrammer Vera Patarcic nam het heft in eigen handen, dus dook ze de keuken in. Met twee verschillende soorten chocolade, hazelnootboter en plantaardige olie flanste ze deze witte chocoladespread in elkaar. De witte ‘Nutella smaak’ ligt helaas niet in de winkels, maar niet getreurd: jij kunt ‘m gewoon zelf maken. Het recept is namelijk best simpel.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Snack Controller, Noosa (@thesnackcontroller) op

 

Wat heb je nodig:

  • 200 g witte chocolade
  • 187,5 g chocolademousse van Moser Roth
  • 100 g plantaardige olie
  • 35 g hazelnootboter (gekocht of zelfgemaakt)

Wat moet je doen:

  1. Meng de witte chocolade, de chocolademousse en de olie in een mixer tot het een mooie, romige consistentie heeft.
  2. Voeg de hazelnootboter toe en blijf mixen.
  3. Giet de mix vervolgens in een mooie mason jar of in een schone Nutella pot.
  4. Laat een paar dagen staan zodat het de juiste consistentie krijgt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Vera Patarcic (@aufstrichqueen_vera) op

Zo leeg

Let wel op: deze spread is vrij van conserveermiddelen. Hij is dus minder lang houdbaar dan de meeste chocoladepasta's die je in de supermarkt koopt. Hoe lang de spread goed blijft, weet Vera zelf ook nog niet. Niet dat het uitmaakt, want laten we eerlijk zijn: die pot is waarschijnlijk binnen twee dagen leeg. Genieten!

Lees ook: 6 hemelse combinaties met pindakaas op brood

Bron: Vera Patarcic