Lifestyle / Reizen
Reizen

Citytrip Hamburg: 11 dingen om te zien en doen in deze hippe stad

Good news: Duitsland is weer een geel gebied. Zoek je nog een leuke citytrip in de buurt? Het gezellige Hamburg in ons buurland heeft ongelofelijk veel te bieden. In de Duitse havenstad zijn er namelijk tal van toffe bezienswaardigheden die je kan bezoeken en leuke activiteiten die je kan ondernemen tijdens je citytrip. 

Hamburg brug stad

Lees ook: Roadtrip door de Benelux: dit zijn de mooiste plekken

1. Slenter door de wijk St Pauli

St Pauli is een van de hipste wijken van Hamburg. Hier kan je voornamelijk veel kleurrijke straatkunst bewonderen. Ook zijn hier diverse gezellige cafeetjes en kunstzinnige winkeltjes waar je prima een aantal uur kan vertoeven. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jozzi (@jozzi065) on

2. Vaar door de havens

Wat is een betere manier om de havens van Hamburg te ontdekken dan door zelf met de boot te gaan? Er worden diverse boottours georganiseerd waarbij je kan genieten van de indrukwekkende havens van de stad terwijl je ook nog eens weetjes over de havens leert. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hamburger Hafen (@hamburgerhafen) on

3. Aanschouw het stadhuis

Het prachtige Rathuis, ofwel stadhuis, van Hamburg is een bezienswaardigheid die je niet mag missen als je in de stad bent. In de binnenstad bevind zich het imposante stadhuis gebouwd in een neo-renaissance stijl. Deze kan je deze zowel van buiten als van binnen bewonderen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alessandra F. (@alefinding) on

4. Bezoek de velen musea

Hamburg heeft veel te bieden als het om musea gaat. Ga bijvoorbeeld langs bij het scheepsvaartmuseum, waar historische stukken uit de Duitse scheepvaart te zien zijn. Of breng een bezoekje aan het Museum für Kunst und Gewerbe en laat je onderdompelen in de moderne kunst. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Museum für Kunst und Gewerbe (@mkghamburg) on

5. Fiets of wandel door de Alte Elbetunnel

De oude Elbetunnel is een van de plekken die je niet mag missen als je door Hamburg reist. Deze tunnel uit 1911 is 450 meter lang en vrij toegankelijk voor zowel fietsers als voetgangers. De met witte tegeltjes belegde muren en oude metalen liften geven de tunnel een authentieke sfeer die je goed kan voelen als je erdoor heen fietst of loopt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fred de Jonge (@fred.dejonge) on

6. Ga uit bij Reeperbahn

Reeperbahn is de uitgaansstraat van de stad. Dit gedeelte van de stad dient als een soort strip en is dé ideale plek om een drankje doen en uit te gaan. Hier kijk je je ogen uit en kan je je laten verwonderen door felle neonlichten, gekke barretjes en stripclubs. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leonardo Arcanjo (@leonardoarcanjo56) on

7. Bewonder Speicherstadt

Speicherstadt in een verzameling van pakhuizen die op een reeks eilanden van de rivier de Elbe staan. Het is het internationale symbool van Hamburg en staat tevens op de UNESCO-wereld erfgoed lijst. De moderne bakstenenarchitectuur geeft het stukje Hamburg een echte industriële vibe. Daarnaast bevind zich hier onder andere ook het Kaffeemuseum en Miniatur Wunderland. Genoeg te ontdekken dus!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ФОТОГРАФ ГАМБУРГ📸🌈 (@arcobaleno4ka_photo) on

8. Eet een hapje bij Sternschanze

Het hippe Sternschanze doet bijna denken aan Berlijn. Deze buurt vol toffe cafeetjes en restaurants heeft van alles te bieden. Struin door de gezellige straten waar je geniet van de muziek van straatmuzikanten, waarna je je nestelt in een gezellig cafeetje voor een Duitse versnapering. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by charlie (@charlieinphotos) on

9. Beklim het Dockland gebouw

Het Dockland gebouw is met haar bijzondere architectuur een echt plaatje. Wist je dat je het grote Dockland gebouw ook kan beklimmen? Via de 140 trappen klim je naar de top van het trapeziumvormige gebouw. Eenmaal boven heb je een gaaf uitkijkpunt over de stad en een waanzinnig uitzicht over de Elbe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Philipp (@rockrohr_) on

10. Bezoek St. Michaels Church

Ondanks dat Hamburg vele kerken heeft, is de St. Michaels Church echt een bezoekje waard. Niet alleen is deze kerk prachtig van buitenaf, ook binnen is het een bijzonder schouwspel. Ook leuk: via de toren kan je naar boven lopen en heb je op een hoogte van 132 meter een mooi uitzicht over de stad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Photographer📸 (@travelerrler) on

11. Park Planten und Blomen

Zin om even aan de stadsdrukte te ontstnappen en je terug te trekken in de natuur? Ga dan naar het Planten und Blomen park. Hier vind je een oase van rust waar je een heerlijke wandeling kan maken, kan neerstrijken in het gras en fijn kan picnicken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jannika🦋 (@jannikasophie) on

Lees ook: Alleen reizen als vrouw: dit zijn de leukste en veiligste bestemmingen 

Header credits: Christian Lue