Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

5 verborgen plekjes in Haarlem

De meeste mensen brachten de zomer door in eigen land of sloegen de vakantie dit jaar over. Naar het buitenland trekken zit er nog niet echt in, maar gelukkig valt er in Nederland genoeg te doen! Heb je al een dagje Haarlem op de planning staan? Dan wil je deze vijf plekken echt bezoeken.

5 parels in Haarlem

Lees ook: Hardlopen in de (vries)kou: dit heb je nodig

1. Meneer Frans

Zin in een kop koffie? Dan is Meneer Frans zeker een aanrader. De lunchroom heeft een prachtige binnentuin waar je de laatste zonnestralen nog even mee kunt pakken.

Locatie: Klein Heiligland 8, 2011 EG Haarlem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Meneer Frans (@meneerfrans) op

2. Haarlemmer KweekTuin

Een tropische kas, lekker eten en vermaak: je vindt het allemaal in de Haarlemmer KweekTuin in Haarlem Noord. Laat je kiddo's uitrazen in de speeltuin, aai de geitjes of ga lunchen in het Kweekcafé. De gerecyclede meubels, het gebrek aan plastic en de groenten uit eigen kas maken dit een hele fijne, duurzame en knusse plek.

Locatie: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kweekcafé (@kweekcafe) op

3. Hofjeswandeling

Met meer dan twintig hofjes is er in Haarlem genoeg te ontdekken. Bezoek eens het Bruiningshofje of Haarlems oudste hofje, De Bakenesserkamer. Omdat de huizen eromheen gewoon bewoond zijn, kun je de binnentuinen vaak alleen tussen 10.00 en 17.00 bekijken. Zeker de moeite waard om uit te zoeken!

Maak een hofjeswandeling via haarlemsehofjes.nl.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cicerones Haarlem (@cicerones.haarlem) op

4. De Molenplas

Haarlem is werkelijk waar prachtig. Iedere keer dat we hier zijn, worden we weer een stukje verliefder. Ben je het centrum al een paar keer doorgelopen en wil je genieten van de natuur? Dan vind je iets verderop in Haarlem de Molenplas. Geniet van de rust, dineer bij het gelijknamige restaurant of trek erop uit met een kano of bootje. 

Locatie: Waertmolenpad 1, 2036 ES Haarlem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door De Molenplas Haarlem (@demolenplas) op

5. KoepelKathedraal Haarlem

Oké, de KoepelKathedraal in Haarlem valt natuurlijk behoorlijk op als je erlangs loopt. Sla ‘m vooral niet over, want hier wil je echt een keer naar binnen. Een prima plek om een regenachtige middag door te brengen. Wist je al dat dit kathedraal tot de top vijf belangrijkste kerken ter wereld, gebouwd tussen 1850 en 1950, behoort? Dat maakt een bezoekje nog net wat spectaculairder.

Locatie: Leidsevaart 146, 2014 HE Haarlem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Koepelkathedraal Haarlem (@koepelkathedraalhaarlem) op

Lees ook: Lekker samen op vakantie? Zo voorkom je relatiestress