Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Android smartphones: welke kies je?

Wie een nieuw mobieltje wil aanschaffen ziet vaak de bomen door het bos niet meer. Er zijn zóveel soorten smartphonemerken om uit te kiezen. Het meest verkochte besturingssysteem is Android: die van Google. Wil je hier meer over weten? Hier vertellen we je alles over Android toestellen.

android

Lees ook: Waarom je de camera van je MacBook beter niet kunt afplakken

Android versus iOS

Mensen zijn vaak in te delen in twee groepen: Android óf iOS-gebruikers. Natuurlijk hoeft dit niet zo zwart wit te zijn, maar vaak zijn er wel échte fans en échte 'haters' van beide smartphonesystemen. Als je nog niet helemaal weet wat jouw voorkeur heeft, dan is het goed om de verschillen tussen Android en iOS te weten.

Het grootste verschil zit 'm in de interface. Wie zijn telefoon graag helemaal inricht naar eigen smaak, kiest voor Android. iPhones hebben ook functies om te customizen, maar deze zijn beperkt in vergelijking met opties op bijvoorbeeld Samsung-smartphones. Het ene is niet beter dan het andere, het is maar net waar jouw voorkeur ligt. Ook prijs speelt een rol, een Android toestel is vaak een stuk goedkoper dan een iOS-toestel. Android komt veel meer verschillende type telefoons, van 300 tot zo'n 1.100 euro. Voor de nieuwste iPhone 11 Pro tel je 1.309 euro neer. Dat is nogal een verschil! Een nadeel van Android ten opzichte van iOS is dat de levensduur van de toestellen korter is. Na ongeveer twee jaar is je mobiel aan vervanging toe: veel toestellen kun je niet updaten met de nieuwste software en worden langzaam of ze gaan kapot.

Android 11

In augustus of september van 2020 komt Android 11 uit. Deze update belooft veel goeds. Zo is er betere ondersteuning voor het 5G-netwerk. Apps kun je eenmalig toestemming geven tot je locatie of andere gegevens. Er is betere beveiliging van je opslaggeheugen en micro-sd-kaart. Verder zijn er veel verbeteringen voor de opvouwbare smartphones.

De Android-toestellen

Het iOS-systeem draait alleen op iPhones, terwijl Android op veel verschillende telefoonmerken werkt. De bekendste is natuurlijk Samsung. Ook maken Huawai, Motorola, Nokia, OnePlus, Google Pixel en OPPO gebruikt van het Google's besturingssysteem. Er is dus genoeg uit te kiezen. 

De beste Android-toestellen:

Je kunt natuurlijk kiezen voor een abonnement, maar een losse smartphone kopen met een sim-only is ook mogelijk. Dit zijn momenteel de 10 beste Android-telefoons:

  1. Samsung Galaxy S20 & S20 Plus: €748,99
  2. OnePlus 8 Pro: €649,-
  3. Samsung Galaxy Note 10 Plus: €966,69
  4. Samsung Galaxy Note 10: €705,95
  5. Huawei P30 Pro: €569,-
  6. Samsung Galaxy S20 Ultra: €1,099,99
  7. OnePlus 8: €648,-
  8. Oppo Find X2 Pro: €1.199
  9. Samsung Galaxy S10 Plus: €689,-
  10. Sony Xperia 1 II: €1.099,-

 

Lees ook: 10 tips waarmee thuiswerken appeltje-eitje wordt