Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Op deze plek in Amsterdam kun je schommelen langs de gracht!

Als je Amsterdam zegt, dan denk je al gauw aan de Dam, het Rijksmuseum en De 9 Straatjes. Maar de populaire, historische hoofdstad heeft genoeg verborgen parels. Altijd al boven de grachten van Amsterdam willen zweven? Wandel de volgende keer dan even langs deze bijzondere plek.

egelantiersgracht schommel amsterdam

Lees ook: Beste vintage shops in Amsterdam

Schommel in Amsterdam

Ergens midden in het centrum van Amsterdam vind je een schattige, oude schommel en nee, niet in de speeltuin. De schommel hangt aan een boom op de Egelantiersgracht. Het meest bijzondere aan deze schommel is dat je letterlijk over de gracht kan schommelen. Het is dus wel slim om hier samen met iemand naartoe te gaan, zodat je elkaar kan helpen op en af de schommel te komen. De schommel vind je voor de ‘Ragtime Vintage Sauce’ winkel op nummer 217.

Locals in Amsterdam

Houd tijdens het schommelen wel rekening met de buurtbewoners. Naast de schommel hangt een briefje op een boom met het verzoek om niet te gillen tijdens het schommelen. En vergeet achteraf niet opnieuw de schommel vast te binden aan de lantaarnpaal.

egelantiersgracht 217 amsterdam schommel

Locatie naast de gracht

Het is heel simpel om bij de locatie van de schommel te komen. Mocht je met het OV naar de hoofdstad komen, dan is het makkelijkst om om eerst naar busstation Elandsgracht te reizen of de halte bij Marnixstraat/Rozengracht. Vanaf het kruispunt bij casino ‘Lucky Jack’ loop je rechtsaf de Rozengracht op, waarna je linksaf gaat over de Lijnbaansgracht. Vervolgens is het eigenlijk de hele tijd rechtdoor lopen. De eerste gracht die je tegenkomt is de Bloemgracht. De gracht daarna is de Egelantiersgracht, waar je rechtsaf gaat. Veel plezier met schommelen! En vergeet ook niet even een leuke foto en/of video te maken van elkaar voor Insta of TikTok.

@iuliabatrineanu #fypage #fyp #amsterdam #traveltips #traveltiktok #travelling #amsterdamcity ♬ sonido original - Moonxwonder

Lees ook: 38 originele ideeën voor je bucketlist