Winterse activiteiten

Vrije tijd door Olfien
Natuurlijk kun je er in deze tijd van het jaar voor kiezen om iedere avond binnen te zitten. Gezellig, lekker warm. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden, ook al is het bar en koud! Ze.nl geeft tien suggesties.

1. Dagje sauna
Wat dacht je van een heerlijk dagje sauna? In de sauna kun je even lekker bijtanken en genieten van de warmte. Daarnaast is het ook nog eens goed voor de gezondheid! Als je de warmte van de sauna even zat bent, kun je ook nog even lekker relaxen in het bubbelbad. Vervolgens rol je ?s avonds lekker ontspannen je warme bedje in!


2. Wintersporten in eigen land
Ben je een fanatiek wintersportster maar zet je deze winter geen koers naar een sneeuwrijk gebied? Ga dan een dagje indoor wintersporten! Zo kun je toch nog even skiën of boarden en achteraf genieten van de glühwein! Ook als je geen wintersporter bent, maar je wel een keer een poging wilt doen, is dit een ideaal uitje.

3. Zomervakanties bekijken
Wat is er leuker dan in deze tijd van het jaar alvast volop na te denken over de zomervakantie? Lekker wegdromen bij zon, zee en strand? Misschien heb je stiekem al een droombestemming voor de zomer van 2013 op het oog. En wat dacht je van vroegboekkorting?!

4. Vriendinnendag
Lukt het niet om met vriendinnen af te spreken tijdens de periode rond Kerst? Spreek dan lekker af in het nieuwe jaar. Laat iedereen iets lekkers meenemen (kliekjes van het kerstdiner?) en maak er een leuke avond van. Samen jullie goede voornemens doornemen, nieuwe plannen maken voor dit jaar... Gezelligheid gegarandeerd!


5. Kokkerellen
Deze tijd van het jaar is natuurlijk ideaal om nieuwe recepten uit te gaan proberen. Om teleurstelling te voorkomen is het natuurlijk niet handig om op een feestelijke avond als Kerst of Oud & Nieuw voor het eerst in je leven een vijflaagse taart te gaan maken, maar op een ?normale? dag kan het natuurlijk prima!

6. Voorjaarsschoonmaak
Het klinkt misschien een beetje raar, een voorjaarsschoonmaak in de winter, maar waarom eigenlijk niet? Je gaat straks het nieuwe jaar in met een opgeruimd(e) huis/schuur/garage. En als straks de eerste warme zonnestralen tevoorschijn komen, zit jij als eerste in de tuin of op het balkon!

7. Sale
Na de feestdagen is het natuurlijk weer sale in de winkels. En als je dan toch al hebt opgeruimd, is er natuurlijk weer genoeg plek voor nieuwe kleding/schoenen/hebbedingetjes. Mocht je na Kerst de kerstsfeer nog niet zat zijn, ga dan alvast afgeprijsde kerstspullen voor volgend jaar shoppen!


8. Een ander helpen
Bij een nieuw jaar horen natuurlijk (hoe cliché) goede voornemens! Als je het nieuwe jaar met een extra goed gevoel wilt beginnen, kun je ervoor kiezen om iemand anders te gaan helpen. Vaak zijn ze bij het plaatselijke bejaardenhuis hartstikke blij met vrijwilligers, maar je kunt bijvoorbeeld ook een keertje boodschappen gaan halen voor de overbuurvrouw die moeilijk ter been is.

9. Stedentrip in eigen land
Natuurlijk zijn New York en Londen enorm gave steden, maar als je budget het niet toelaat, kun je er ook voor kiezen om binnen Nederland een stad te gaan bezoeken. Misschien woon je in Groningen en ben je nog nooit in Maastricht geweest? Of kom je regelmatig in Utrecht en wil je wat langer van de stad genieten dan één middagje? Boek dan een goedkoop hotelletje en ga er lekker op uit!

10. In een hoekje met een boekje
Misschien heb je niet zoveel plannen rond Kerst? Eén voordeel: nu heb je eindelijk eens tijd om met een boek op de bank te kruipen! Warme choco erbij, een dekentje om je heen en genieten maar!


Heb jij nog leuke plannen?