Vanaf deze leeftijd wordt stappen een enorme opgave

Vrije tijd door Chloe

Een avondje clubben zit er voorlopig nog niet in, en dat is voor sommige van ons maar goed ook. Hoewel je op je vijftiende nog fris en fruitig opstond na wat zoete witte wijn en een paar breezers, is het nu soms na enkele drankjes al een enorme opgave. Maar vanaf welke leeftijd wordt het nou eigenlijk pas echt zwaar?

uitgaanLees ook: Deze rooftopbars in Utrecht moet je gezien hebben 

Stoppen met uitgaan

Iedere week van donderdag tot zaterdag in de kroeg staan dat doen we al lang niet meer, maar eens in de zoveel tijd een avondje stappen misschien nog wel. Hoewel er natuurlijk geen maximumleeftijd bestaat wat betreft uitgaan, komt er waarschijnlijk een moment dat je stopt met uitgaan. Uit een Brits onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd waarop mensen stoppen met uitgaan 31 is.

Katers

De reden dat mensen stoppen met uitgaan? De kater de dag erna. Zonde om je op je vrije dag zo slecht te voelen. We kunnen dus wel stellen dat de katers op dit moment in ons leven het niet meer waard zijn voor één gezellige avond. Ook speelt de prijs van een avond uitgaan een grote rol. Het kost nou eenmaal wat om er een avondje op uit te gaan. Daarbij hoeft gezelligheid ook niet meer buiten de deur te zijn. Je kan het thuis namelijk ook hartstikke gezellig hebben!

Beeld: iStock

Lees ook: Pak de laatste zonnestralen: De 10 gezelligste terrassen aan het water in Amsterdam