Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Pak de laatste zonnestralen: De 10 gezelligste terrassen aan het water in Amsterdam

De zon op je bol, een cocktail in je hand en een vriendin aan je zijde (op anderhalve meter afstand dan). Zo simpel kan geluk zijn. Geniet nog van de laatste zomerse dagen op een van deze fijne terrassen aan het water van Amsterdam.

terrassen water Amsterdam

Lees ook: Dit zegt jouw favoriete drankje over je persoonlijkheid

1. Strandzuid

De tafeltjes aan de waterkant en de ligbedden op het zand zorgen ervoor dat jij altijd wel een fijne plek kunt vinden. Bij Strandzuid kun je terecht voor een heerlijke maaltijd, van een poké bowl tot een heerlijke Martini.

Europaplein 22, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door STRANDZUID (@strandzuid) op

 

2. Dok du Nord

Wat een plaatje! Dok du Nord ligt aan het IJ, tegenover het Centraal Station. Bij deze mediterrane bistro kun je heerlijk eten en je ogen uitkijken. 

Noordwal 1, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dok du Nord (@dok_du_nord) op

 

3. Noorderlicht

In de hang out van café Noorderlicht kom je pas echt tot rust. Neem plaats aan één van de picknicktafels en kijk uit op het zacht kabbelende water en de bootjes aan de kade. Noorderlicht is the place to be als je wil relaxen onder het genot van wat live muziek.

NDSM-plein 102, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Noorderlicht Café (@noorderlichtcafe) op

 

4. Pllek

Behoefte aan een middagje beach vibes? Dan ben je op de juiste pllek (haha)! Zak lekker weg in een strandstoel of een zitzak met je tenen in het zand en een cocktail in je hand.

T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Pllek (@pllek_amsterdam) op

 

5. Hanneke’s Boom

Met al haar kleurtjes is dit misschien wel één van de gezelligste plekken in Amsterdam. De vrolijke tafels en gekleurde parasols fleuren jouw humeur direct op. Neem plaats op de boomstam, het dakterras of breng je innerlijke kind naar boven op de schommels. Ben je blessed met een bootje? Je kunt bij Hanneke’s Boom ook aanmeren.

Dijksgracht 4, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hannekes Boom (@hannekesboom) op

 

6. Waterkant

Niet getreurd als er geen vacay voor jou inzit dit jaar, want aan de Waterkant waan je jezelf in Suriname. Door de tropische sfeer en chille sfeer is het net alsof je op een terras in Paramaribo begeeft. No spang!

Marnixstraat 246, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Waterkant (@waterkantamsterdam) op

 

7. IJ-Kantine

Nog eentje vlakbij het NDSM-plein met een prachtig uitzicht op 't IJ. Wat wil je nog meer? Of je nu voor een high tea komt of voor de verse kreeft, bij de IJ-Kantine kun je heerlijk lunchen, dineren en borrelen.

Prinsenstraat 30, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Restaurant Café de IJ-kantine (@ijkantine) op

 

8. Café Lennep

De picknicktafels doen het goed, want ook café Lennep staat er vol mee. Kijk hoe de bootjes voorbij komen varen terwijl je geniet van het zonnetje op je bol. Ook heel fijn: al het eten is ook nog eens hartstikke Instagram worthy.

Jacob van Lennepkade 334, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cafe Lennep (@cafelennep) op

 

9. George Marina

Aan het Amstelkwartier vind je George Marina. Het eten is fantastisch en als we hun Instagram-feed mogen geloven, is het hele terras echt een plaatje. Zoek je als visliefhebber nog een fijne plek, dan kun je hier je buikje rond eten. 

Spaklerweg 10A, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door George Amsterdam (@georgeamsterdam) op

 

10. De Kop van Oost

De Kop van Oost is last but definitely not least! Met uitzicht op de molen en hun fantastische interieur staat dit terras al gauw bovenaan je bucketlist. Verruil de prachtige, marineblauwe stoelen van binnen eens voor de schattige houten tafeltjes op het terras en geniet van de lekkere cocktails. Heb jij hun scroppino met spicey mango al eens geproefd?

Zeeburgerpad 1, Amsterdam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door De Kop van Oost Amsterdam (@dekopvanoost) op

Lees ook: De tofste rooftopbars van Amsterdam