Fun fact: je kunt je kat kalmeren met kattenmuziek

Vrije tijd door Daniëlle

Muziekliefhebbers zullen zichzelf hier vast in herkennen: wanneer je verdrietig, angstig, gestrest of boos bent vind je het fijn om even een lekker muziekje te luisteren. Veel onderzoeken tonen aan dat muziek een positief effect heeft op je brein, en dit telt niet alleen voor mensen: ook katten ontspannen zodra je een lekker 'kattenmuziekje' voor ze op zet. 

Lees ook: Poesje au: dit kun je doen als je kat bijt

Kattenmuziek

Speciaal voor de poes bedacht Amerikaanse muziekwetenschapper en cellist David Teie een ontspannend en fijn deuntje voor kitty cats. Door klassieke muziek samen te voegen met geluiden die katten fijn vinden, zoals fluitende vogels en het gespin van een moederpoes, weet hij precies hoe hij een kat laat ontspannen. Volgens David zijn onderzoek reageerde 77% van de katten die naar zijn kattenmuziek luisterde positief. Een perfect alternatief dus voor katers die gestrest, angstig en druk zijn maar ook voor pasgeboren kittens, katten die ziek zijn of katten die niet in slaap kunnen vallen.  

Wil je het een keer uitproberen? Je kunt David zijn album Music for Cats hier vinden of een app downloaden zodat je elk moment van de dag een rustgevend kattenmuziekje bij de hand hebt. Spinnen, maar!

Lees ook: 13 problemen waar iedereen met een kat over kan mee praten