Waarom je ook in de herfst dagelijks zonnebrandcrème wilt gebruiken 

Gezicht door Sarah

Tijdens hete zomerdagen smeren we er maar al te graag op los. Hoe verleidelijk het ook is om lekker te bakken in de brandende zon en te werken aan ons kleurtje, weten we allemaal hoe schadelijk de zon kan zijn voor onze huid. Daarnaast wil je liever ook niet als een verbrande kreeft door het leven. Maar hoe zit dat eigenlijk met de rest van het jaar als er geen felle zon is?

Istock vrouw zonnebrandcreme

Lees ook: Droge huid: zo verzorg je de vetarme huid

Schadelijke UV-straling

Hoewel genoeg zonlicht krijgen belangrijk is, denk maar het belang van vitamine D, kan te veel al snel schadelijk zijn. Dit komt door de UV-straling die de zon afgeeft en je huid opneemt. Deze stralen dringen namelijk door tot je huidcellen en kunnen deze beschadigen. Ook breekt de UV-straling de elastine in je huid: dit is een proteïne in het bindweefsel van de huid die deze soepel en veerkrachtig houdt. Het gevolg van te veel onbeschermde blootstelling aan UV-straling is dus niet alleen dat je sneller verbrandt, maar ook dat je eerder en meer rimpels kan krijgen en zelfs huidkanker kan ontwikkelen.

Geen felle zon

Je zou het misschien niet denken als het druilerig weer is en dikke wolken aan de hemel staan, maar ook dan kan je huid schade oplopen door de zon. Ook als de zon niet fel schijnt, geeft de zon straling af en kan het door de wolken heen invloed uitoefenen op je huid. Ook als het temperatuur ver onder het kwik zit, kan de zon je huid beschadigen en is het dus ongeacht het weer en de temperatuur essentieel dat je je dagelijks goed insmeert. 

Smeren, smeren en nog eens smeren

Voornamelijk je gezicht, hals en je handen dien je goed in te smeren. Deze zijn buiten de zomermaanden om het meest blootgesteld aan de zon. Het beste kan je een zonnebrandcrème aanschaffen die je makkelijk dagelijks op kan smeren. Kies hierbij voor een crème speciaal voor je gezicht; die zijn vaak wat minder vet en dik. Ook kan je ervoor kiezen om een moisturizer met SPF erin te kopen. 

Kies uit een van deze fijne zonnebrandcrèmes:

 

 Lees ook: Vanaf welke leeftijd moet je eigenlijk anti-ageing producten gebruiken?