Beauty
Beauty

Zo kom je er achter welk micellair water bij jouw type huid past

Als het gaat om het reinigen van je gezicht zijn er genoeg keuzes. Denk aan doekjes, melk, gel, olie of micellair water. Het fijne aan de laatste optie is dat het je gezicht reinigt, maar tegelijkertijd ook hydrateert: dus ideaal voor een droge huid. Voor andere huidtypes zoals een vette, gevoelige of gecombineerde huid zijn er ook fijne micellair producten die jouw huid mooi en gezond houden. 

Lees ook: Kokosolie voor je haar: zo gebruik je het

Welk type huid heb ik?

Voordat je een fijne micellair water kiest, is het belangrijk dat je weet welk type huid je hebt. Er zijn namelijk veel types, denk aan een gevoelige huid, een droge huid, een vette, gecombineerde en normale huid. Een micellair water die bedoelt is voor een vette huid is natuurlijk niet bedoelt voor een droge huid, hierdoor droogt de droge huid juist nog meer uit. 

Wanneer je zelf geen idee hebt wat voor huidtype je hebt, kun je dat gelukkig makkelijk testen. Maak je gezicht schoon met water en droog dit af met een zachte droge doek of een handdoek. Wacht even een halfuurtje tot een uurtje. Scheur van een twee-, drie of vierlaagse tissue de velletjes los van elkaar zodat je de losse, dunne velletjes overhoudt. Leg deze dunne velletjes tissue op het voorhoofd, de neus, de kin en de wang: dit zijn de plekken waar je het beste kan testen wat voor huidtype je hebt. Laat ze twee minuten liggen op je huid zonder ze aan te raken, zo kan eventueel vet of vocht in de tissue trekken. 

Vlekjes op de tissue:

Heb je op elk stukje tissue wat vlekjes zitten? Dan heb je een vette huid. Hieronder shop je de fijnste micellair water voor jouw huid.

 

Geen vlekjes op de tissue:

Wanneer er op geen enkele tissue vlekjes of vocht te vinden is, dan heb je een droge huid. De bedoeling van jouw micellair water is dus om jouw huid te reinigen maar ook te hydrateren. 

 

Deels vlekjes, deels niks:

Heb je bijvoorbeeld alleen op de tissue die op het voorhoofd lag vlekken en voor de rest nergens? Dan heb je een vette T-zone, een gecombineerde huid dus. Gelukkig zijn hier ook genoeg micellair producten voor:

 

Weinig vlekjes, ook droge plekken:

Je hoeft niet per sé een vette, droge of gecombineerde huid te hebben. Je kunt ook een normale huid hebben. Zoek je alsnog een fijne micellair water? Check hieronder de fijnste voor jouw huid.

 

Geïrriteerde huid:

Heb je veel last van puistjes, acne of andere irritaties aan de huid? Dan zijn deze micellair producten misschien wel iets voor jou?

 

Lees ook: Dé foundationtip voor een mooie glowy huid