Fashion
Fashion

Zo gevaarlijk is een ripped jeans

Om je look een edge te geven is een spijkerbroek met gaten het ideale item. Vooral voor de dagen dat je nog in twijfelt over een lange of korte broek is dit de perfecte middenweg. Maar hoe leuk zo’n broek ook is, er zit ook een keerzijde aan het verhaal. Een ripped jeans kan namelijk best gevaarlijk zijn, en dit is waarom.

jeans gaten

Lees ook: Deze kleur ondergoed hoor je te dragen onder een witte broek

Zomerlook

Aangezien we deze broek voornamelijk op zonnige zomerdagen dragen, kan dit een gevaar vormen. Je denkt er nou eenmaal niet direct aan om je benen in te smeren wanneer je een lange broek aantrekt, maar dit kan je toch beter wel doen. Ook als het niet heel warm is, kan de UV-straling heel sterk zijn. Dit kan zorgen voor nare verbrandingen en na een hele dag in de zon ziet dit er niet best uit. 

Smeren

Zoals je ziet maakt het vrij weinig uit of de gaten op je boven-, onderbenen of knieën zitten. Je kan overal verbranden en dat kan op sommige dagen ook erg snel gaan. Hoe vaker je verbrandt, hoe groter de de kans op huidkanker. Smeer je dus goed in, want de zon kan ook als het geen 25 graden is erg verraderlijk zijn. 

 

Lees ook: Dankzij deze basics heb je nooit meer kledingstress

Beeld: Getty