Dit is dus waarom kantoorkoffie niet te zuipen is

Eten door Daniëlle

We halen liever allemaal een lekkere kop koffie bij het koffietentje om de hoek in plaats van de koffieautomaat. Vaak is de koffie te waterig, te bitter of juist smaakloos: niet lekker dus. Waarom vinden we kantoorkoffie toch zo ontzettend vies? Dat lees je hier.

Lees ook: Recept: de perfecte ijskoffie maak je in een paar stappen

Lage kwaliteit

Nederlanders zijn erg fan van koffie: volgens onderzoek van Koffie & Thee Nederland drinkt 82% van de Nederlandse bevolking een kop koffie per week en 62% dagelijks. Of we het nou 's ochtends thuis, bij onze favo koffietentjes halen of of dus op het kantoor: het wordt veel gedronken. Omdat we het zoveel drinken, hechten we dus meer waarde aan de kwaliteit van de kop. Nu is het misschien al langer bekend, maar koffiebonen uit een koffieautomaat zijn niet altijd van even hoge kwaliteit. De bonen zijn bijvoorbeeld ouder of niet goed gebrand. Je kunt koffiebonen in twee categorieën verdelen: arabica en robusta. De arabicabonen hebben vaak een betere smaak, waardoor deze vaak beter wordt ervaren dan robustabonen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ze.nl (@ze.nl) on

Melkpoeder

Drink jij altijd cappuccino? Bij een koffiebar wordt de melk altijd heerlijk opgeschuimd en soms zelfs met een mooie latte art. Voor een koffieautomaat op jouw kantoor wordt dit iets moeilijker. Voor de melk in de 'kantoor-cappuccino' wordt namelijk melkpoeder gebruikt. Helaas geen latte art dus...

Haast, haast, haast

Op kantoor wordt hard gewerkt, dus jouw kopje koffie moet snel gezet worden. Omdat de koffieautomaat dat zo snel kan, verliest de koffie zijn kwaliteit. Doordat de boon niet goed genoeg wordt gemalen - omdat de kop koffie zo snel gezet wordt - wordt niet het beste uit de koffiebonen gehaald, waardoor de smaak minder lekker wordt.

Smaak

In de loop van de jaren is onze smaak en de koffie veranderd. Vroeger dronken mensen vooral filterkoffie, wat overal dezelfde smaak had. Tegenwoordig heb je veel verschillende smaken en soorten koffie, waardoor we veeleisender zijn geworden. Logisch dus dat je kantoorkoffie een stuk viezer vindt!

via GIPHY

Lees ook: De koffietrend van 2020: Dalgona koffie

Bron: Nu.nl