De koffietrend van 2020: Dalgona koffie

Eten door Chloe

Je hebt het vast al voorbij zien komen de laatste weken: Dalgona koffie. Vooral in de quarantaine tijd is dit een zeer populair drankje. Het ziet eruit als een feestje en wij kunnen je met zekerheid vertellen dat het ook zo smaakt. Maar waar gaat deze hype eigenlijk over?

Dalgona koffieLees ook: Zo krijg je meer energie zonder koffie te drinken

Wat is Dalgona koffie?

Deze veelbesproken koffie komt oorspronkelijk uit Zuid-Korea. Het bestaat al een poosje, maar is inmiddels overgewaaid naar de rest van de wereld. Dolgona koffie is een soort romige ijskoffie. Onderin zit een laag koude melk, met daar bovenop een romige koffielaag. Klinkt goed toch? En het is ook nog eens super easy te maken!

Zo maak je Dalgona koffie

Nu we allemaal thuis zitten hebben we in ieder geval het grote voordeel dat we goede koffie hebben. Bye, Bye kantoorkoffie en hello Dalgona koffie.

Ingrediënten

  • 3 tl oploskoffie
  • 3 tl suiker
  • 2 el water
  • Melk
  • Ijsklontjes

Bereiding

  1. Doe de oploskoffie, suiker en het water in een kom en mix dit met een handgarde of mixer. Doe dit tot er een stevige crème ontstaat. Het mengsel is goed als het lekker aan je garde blijft plakken.
  2. Pak een glas en vul deze met ijsklontjes. Giet vervolgens de melk erin tot het glas 2/3 gevuld is. Hierna doe je je koffiemengsel eroverheen en het zal keurig op de melk blijven liggen
  3. Even roeren en je Dalgona koffie is klaar om opgedronken te worden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Magda (@simplylifestory) op

Beeld: iStock

Lees ook: De wetenschap zegt het: koffie is gezond