Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tips om je basic omafiets op te leuken

Fiets je veel en heb je een basic fiets? Dan is het een leuk idee om je trouwe tweewieler een make-over te geven. Met onderstaande tips pimp je jouw basic omafiets in no time en maak je er een waar kunstwerk van. Bijkomend voordeel: je herkent je fiets direct uit duizenden!

oma fiets

Lees ook: VIDEO: Zo maak je zelf een kruidentuin met een pallet

1. De Basis: een leuk kleurtje

Veeg je omafiets goed schoon met een oude doek en gebruik een spuitbus om hem een mooi kleurtje te geven. Delen die je niet wilt verven, moet je wel eerst even afplakken natuurlijk. Zorg ook dat je de omgeving onder of achter je fiets eerst bedekt met kranten.

2. Versiering

Extra kleur en versiering breng je op de volgende manieren aan:

  • Met washi tape: hiermee kun je coole strepen maken op het frame of de spaken.
  • Plak reflectoren en fietsstickers. Deze kun je overal op je fiets plakken en vooral op de jasbeschermers staan ze erg vrolijk. Reflectoren staan overigens niet alleen trendy,  je wordt er beter zichtbaar van, dus is het veel veiliger.
  • Vrolijk gekleurde spaakkralen.

3. Accessoires

Accessoires zorgen voor de 'finishing touch’. Denk bijvoorbeeld aan een hippe fietsbel, een fietsmand, stuurbloemen (deze zijn verkrijgbaar met speciale clips, zodat je ze zó aan je stuur kunt vastklikken), een kussen op de bagagedrager of een kleurrijke hoes voor om het zadel. Een grasmat is ook heel erg leuk: deze kun je op de bagagedrager of in je fietsmand bevestigen. Zeker als je ook bloemen op je fiets doet, staat dit heel tof! Gripringen zijn overigens ook een mooie accessoire. Het zijn die gekleurde ringen om aan de handvatten te bevestigen. Ze zijn niet alleen leuk, maar zorgen ook voor meer comfort tijdens het fiets, want je hebt er beter grip mee. Verder kun je ook originele, persoonlijke items aan je fiets bevestigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van knuffels of een bloemenvaasje?

Extra tip: Vergeet niet om een goed fietsslot te kopen voor je opgeleukte omafiets. Je wilt niet natuurlijk niet dat je fiets gestolen worden.

Je eigen stijl en boodschap

Met bovenstaande tips kun je alle kanten op. Je kunt een hele eigen stijl creëren. Vrolijk met bloemetjes, of juist stoerder met felle kleuren en zwart? Je kunt er zelfs een statement mee maken, voor een beter milieu of tegen de discriminatie bijvoorbeeld. Je kunt het precies zó maken als jij het wilt en mooi vindt.

Daarom is het wel slim om van te voren te bedenken welke stijl en/of statement dat dan is. Kijk eens rond in de winkels en online om te zien wat er allemaal te verkrijgen is en in welke kleuren. Zo krijg je al snel een idee van wat je graag wél en niet op je fiets wil. Maak er een mooi geheel van in je hoofd of op papier en breng je idee vervolgens tot uitvoering. Nog een laatste tip: voor items die je aan je fiets wilt bevestigen, kun je handig gebruik maken van tie strips. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren (grijs, wit en zwart) en zorgen voor een sterke, haast onzichtbare bevestiging.

Veel succes en plezier!

Lees ook: Deze 7 online spelletjes deed jij altijd op de middelbare schoo