VIDEO: Zo maak je zelf een kruidentuin met een pallet

Wonen door Daniëlle

Ben jij een ware tuinprinses en wil jij je tuin/balkon een upgrade te geven? Dan is het maken van een kruidentuin van een pallet misschien wel wat voor jou. Perfect voor op een mini-balkon en een leuke toevoeging aan een achtertuin. Wij leggen je tot in de kleinste details uit hoe je zelf een kruidentuin maakt van een pallet. 

Lees ook: 10x interieurinspiratie voor een klein balkon

Dit heb je nodig:

Je kunt het pallet opvullen met hangende potjes, maar je kunt het ook naar een hoger level tillen. Dit heb je allemaal nodig om een perfecte kruidentuin te maken:

  • 1 pallet, 2 planken met dezelfde afmetingen van de lengte van het pallet & 1 van de breedte, dunne plank voor de achterkant
  • Plantjes of kruiden naar keuze (houd rekening met ongeveer 6-8)
  • Boormachine en spijkers
  • Schuurpapier
  • Eventueel een leuke kleur verf naar keuze
  • Tuinbouwplastic
  • Schietniettang
  • 2 zakken tuinaarde

Zo maak je een kruidentuin van een pallet:

1. Schuur het pallet met schuurpapier om splinters te voorkomen. Pak de boormachine en maak de 3 extra planken vast aan de zijkanten en onderkant van het pallet. Wil je je pallet een leuk kleurtje geven? Dan kun je het pallet verven met een kleur verf naar keuze. 

2. Bedek de onderkant van het pallet met tuinbouwplastic. Je kunt dit goed vastmaken met een schietniettang. Zorg ervoor dat het plastig goed vastzit zodat de tuinaarde niet kan ontsnappen. Voor wat extra bescherming en stevigheid maak je met 4 spijkers en een boormachine de dunne plank aan de achterkant vast op het tuinbouwplastic. 

3. Nu is het tijd om het pallet te vullen met tuinaarde. Je hebt hier ongeveer 2 zakken tuinaarde voor nodig om de plantjes goed vast te zetten en te laten groeien. Plaats de plantjes in het pallet en zet ze stevig vast door ze met tuinaarde goed aan te drukken. Maak je pallet nog unieker door bijvoorbeeld verlichting of andere accessoires toe te voegen. En je kruidentuin is klaar! 

Lees ook: Deze 6 planten hebben bijna geen water nodig