10 unieke workshops voor vriendinnen

Vrije tijd door Kristie
Het is een wonder, maar je hebt samen met al je vriendinnen een datum geprikt om iets leuks te gaan doen. Maar... wat dan? Wat dacht je van een workshop? Wij hebben er vast tien op een rij gezet. Kiezen maar!

Want om nou met zijn tienen te gaan winkelen, of naar de bioscoop te gaan... Mwah. Daar is de groep toch ietwat te groot voor. Daarom is een workshop een goede oplossing! Je bent gezellig met z'n allen, kunt met iedereen bijpraten en je leert ook nog eens wat, ideaal toch?

1. Workshop droomanalyse

Een droom is een soort verwerking van je gedachten. Alleen slaat het nergens op dat je droomt over je ex in een bloemenjurkje. Of wel? In deze workshop krijg je uitleg over de betekenis van je dromen en ga je op zoek naar waardevolle informatie. Kortom: je analyseert je eigen dromen!

2. Workshop bloemschikken

Heb jij stiekem wel groene vingers of houd je ervan om creatief te zijn? En zijn je vriendinnen ook wel in voor iets nieuws? Ga dan aan de slag met bloemen en fleur je interieur op! Je leert bijvoorbeeld welke kleuren bij elkaar passen, hoe je een bloemstuk mooi afwerkt en hoe je hulpmiddelen gebruikt.

3. Workshop servies beschilderen

Is er binnenkort iemand jarig en ben je op zoek naar een heel origineel cadeau? Beschilder dan wat servies en verras iemand! Het is ook leuk om met zijn allen een hele set servies te beschilderen voor een gezamenlijke vriendin die wel een oppepper kan gebruiken. Je kunt het zo persoonlijk maken als je wilt en natuurlijk krijg je ook genoeg inspiratie tijdens de workshop.


4. Workshop bodypaint

Preuts, wat is dat? Zijn jullie wel in voor iets spannends? Of heb je een vriendin die in verwachting is en die haar buik beschilderd wil hebben? Ga dan aan de bodypaint! Je kunt namelijk je vriendinnen van top tot teen beschilderen en je leert bijvoorbeeld hoe je hierbij rekening houdt met het lichaam en de spieren en wat voor een materialen je het beste kunt gebruiken.

5. Workshop parfum maken

Mmm... parfum! Wie houdt er niet van? Maak dan ook eens je parfum zelf met deze workshop. Je leert onder andere hoe een goede parfum wordt gemaakt en hoe verschillende huidtypes op bepaalde geuren reageren. En natuurlijk ga je je eigen, persoonlijke geur samenstellen.

6. Workshop naaktmodel tekenen

Misschien ben je hierover nog wat huiverig, maar het wordt tegenwoordig toch echt als een ware kunstuiting gezien. En daarbij: je hoeft zelf in ieder geval níet uit de kleren. Je kunt gewoon rustig achter je ezel zitten en leert op een professionele manier naar een model te kijken. Ben je een ramp in tekenen? Geen nood, je krijgt genoeg hulp tijdens de workshop en uiteindelijk gaat het om de lol, toch?

7. Workshop koe knuffelen

Uhm, ja, het is in ieder geval laagdrempelig en schijnt aardig populair te zijn. De workshop koe knuffelen. Wat je je hiervan voor moet stellen? Je gaat de stal binnen, leert de ' taal' van een koe en mag dan een goeie knuffelsessie houden. De workshop is vooral bedoeld om te onthaasten en kennis te maken met het lieve karakter van de koe.

8. Workshop mindreading

Altijd al willen weten hoe Derek Ogilvie toch weet waarom kinderen altijd zo vervelend doen? Dit is je kans. Bij de workshop mindreading leer je technieken om de gedachten van anderen te lezen, hoe je iemands vertrouwen kunt winnen en hoe je persoonlijke informatie van iemand kunt verkrijgen. Spannend!


9. Workshop striptease

Een ideale workshop voor een vrijgezellenfeest: een striptease workshop! Of wil je vooral gewoon weten hoe je alle ogen op jou gericht krijgt tijdens een avondje uit? Door middel van (sensuele) tips en tricks leer je in deze workshop hoe je zelfbewuster wordt van je lichaam en hoe je dit op een mooie manier kunt laten zien. Je moet je duidelijk wel op je gemak voelen bij je vriendinnen...

10. Workshop nieuwslezen

Altijd al een zwak gehad voor de televisiewereld en presenteer jij in je stoutste dromen elke avond het achtuurjournaal? Dan is dit je kans! Bij deze workshop leer je veel over je uitspraak, timing en intonatie en ben je dus veel zelf aan het woord. Deze workshop heeft alles te maken met teambuilding, want met zijn allen zorgen jullie voor een goed eindresultaat. De één doet de regie, de ander filmt... En jij bent natuurlijk de presentatrice.

Voor verschillende workshops kun je bijvoorbeeld hier kijken of hier.

Welke workshop lijkt jou het leukst?