Waarom je na het gebruiken van handgel niet gelijk een sigaret moet opsteken

Vrije tijd door Chloe

Of je nou een winkel in loopt of op je werk aankomt: overal staat een flesje handgel om je handen te reinigen. We gebruiken het dagelijks meerdere keren. En naast dat sommige desinfectiemiddeltjes plakken, stinken of uit pure alcohol bestaan zit er nog een nadeel achter: namelijk het gevaar bij het opsteken van een sigaret.

handgelLees ook: Waarom je geen handgel in je auto moet leggen

Gevaar bij opsteken van een sigaret

Aangezien er in handgel een hoog percentage alcohol zit, is het goedje dus licht ontvlambaar. Wanneer het in aanraking komt met vuur dan kan dit dus gevaar met zich meebrengen. Den laat jij nou net even een sigaretje op willen steken nadat je je handen hebt ingesmeerd. De brandweer waarschuwt dan ook om hier erg voorzichtig mee te zijn. Als je niet voorzichtig bent kan het leiden tot brandwonden.

Advies

Dit betekent natuurlijk niet dat je de hele dag geen sigaret meer kan roken. Je moet alleen wel opletten dat de gel niet in direct contact komt met vuur. Wanneer je je handen hebt gedesinfecteerd, wacht dan even met een sigaretje roken. Gebruik verder niet te veel handgel, smeer het goed uit en zorg ervoor dat het goed is opgedroogd. Ook de damp is licht ontvlambaar! Droog je handen desnoods met een zakdoekje of keukenrol. Zo is de kans op ongelukken een stuk kleiner. 

 

Lees ook: VIDEO: Maak binnen 1 minuut een mondkapje van een sok (zonder te naaien)