Dit zijn de beste zelfbruiners voor een zomerse gloed

Beauty door Daniëlle

Let's be honest: een paar uurtjes in de zon zitten is natuurlijk de beste manier om dat perfecte kleurtje te krijgen, maar als dit even niet kan is een fijne zelfbruiner het perfecte alternatief. Ook als van nature erg bleek bent. Van serums, crèmes tot drops: dit zijn de fijnste selftanners voor een zomerse en gezonde gloed.

Lees ook: Striae: kun je huidstriemen behandelen?

De fijnste zelfbruiners voor het gezicht:

 

De fijnste zelfbruiners voor het lichaam:

 

Hoe gebruik je een zelfbruiner?

Om te voorkomen dat je net zo eindigt als Ross in Friends is het belangrijk om een aantal stappen te volgen waarmee jij het perfecte kleurtje krijgt.

via GIPHY

1. Scrubben!

Door je huid goed te scrubben voordat je de zelfbruiner aanbrengt verwijder je dode huidcellen en blijft de zelfbruiner beter én langer zitten. 

2. Scheer je lichaam

Met al die kleine haartjes (ook al zijn het stoppeltjes) krijgt het product weinig kans om zich te verdelen. Het is daarom belangrijk om de dag vóór je gaat zelfbruinen je lichaam goed te scheren - vooral je benen! Wanneer je je niet scheert, is de kans groot dat er kleine plekjes en druppeltjes gaan ontstaan waar je de zelfbruiner hebt gesmeerd: niet het beste resultaat dus. Ga je je gezicht en/of armen ook insmeren? Dan is het handig om ook deze lichaamsdelen te ontharen. 

3. Verzorg je droge huid

Heb je veel last van een droge huid of plekjes? Smeer deze dan voordat je je zelfbruiner gaat gebruiken goed in met een crème of olie. Zelfbruiner trekt het meeste in op plekken waar de huid droog is, zoals ellebogen of knieën (smeer deze dus ook goed in!). Doordat mensen deze plekken vaak niet insmeren, zijn deze plekken op de huid vaak donkerder dan de rest. 

4. Breng de zelfbruiner aan

Heb je de voorafgaande tips gevolgd? Dan ben je 100% ready om je zelfbruiner te testen. Let erop dat je de juiste teint kiest. Smeer de zelfbruiner op de huid waar jij het wil hebben. Probeer het product zo goed mogelijk te verdelen en begin niet té enthousiast. Was regelmatig je handen om donkerbruine handen te voorkomen. Laat de zelfbruiner voor ongeveer 6 uur intrekken en klaar is Kees. Tip: met een fijne zelfbruinerhandschoen krijg jij nog een beter resultaat!

 

Lees ook: Op deze manier beïnvloeden hormonen jouw huid