Dit worden de modetrends van deze zomer

Mode & trends door Chloe

De eerste zonnestralen heb zichzelf alweer laten zien en de zomer komt langzaam dichterbij. Sommige dagen waren zelfs zo mooi dat we gewoon in een korte broek of zomerse jurk de deur uit konden. Maar voor de zomer echt begint is het tijd om de modetrends van dit jaar eens even op een rijtje te zetten. Zo weet jij precies wat je kan verwachten voordat de zomer echt begint.

modetrends deze zomerLees ook: Shoppen! Deze printjes ga je in het voorjaar 2020 overal zien

Spijkerstof

Deze trend komt en gaat, maar deze zomer ga je het in ieder geval overal terugzien. Een spijkerbroek, spijkerjas of spijkerrok: het mag allemaal. En wat ook opvalt dit jaar is dat verschillende denim met elkaar gecombineerd worden. Het is dus helemaal oké om een spijkerjas over je spijkerblouse heen te trekken. Niets mis mee.

 

Overhemden en blouses

Ook als je deze zomer niet op kantoor beleefd is het helemaal oké om gewoon in je nette overhemd de deur uit te gaan. Vooral het oversized overhemd gaan we deze zomer veel terugzien. Is ook wel zo lekker met de warme dagen in opkomst.

 

Leer

Ondanks dat je er misschien niet aan moet denken met tempraturen rond de 30 graden wordt leer toch echt een zomertrend dit jaar. Broeken, jassen en rokken: we gaan het allemaal zien. Leather it is.

 

Felle kleuren

Ooit een felgeel shirtje gekocht voor een neonparty? Dan hebben we goed nieuws voor je, want felle kleuren zijn dit jaar helemaal in. Zo brengen we toch nog een beetje kleur in deze misschien wel sombere zomer vanwege de coronacrisis.

 

De trenchcoat

Trenchcoats zijn al jaren in. Ze passen bij iedere stijl en look. Niet gek dus dat ze ook deze zomer weer in het straatbeeld te zien zijn. Eén ding is in ieder geval zeker: met een trenchcoat als zomerjas steel jij de show.

 
Beeld: GettyImages

Lees ook: Dit zijn de sneaker trends van lente/zomer 2020