Paasontbijt tip: maak deze easy Paashaas pannenkoek

Eten door Chloe

Op zoek naar wat inspiratie voor het Paasontbijt? Zoek dan niet verder. Deze Paashaas pannenkoek is namelijk precies wat je wilt serveren tijdens het Paasontbijt. Hij ziet er niet alleen superleuk uit, hij is ook nog eens makkelijk te maken. Heel erg leuk voor de kids, maar zeker ook voor jezelf.

Lees ook: Snel naar de winkel: Tony’s Chocolonely heeft een nieuwe paasreep

Ingrediënten

 • 4 eieren
 • 500 gram bloem
 • 1 liter melk
 • Boter om in te bakken
 • Zout
 • Slagroom
 • Klein zakje M&M’s

Zo maak je de Paashaas pannenkoek

 1. Pak een kom en doe hier de eieren, bloem, melk en een snufje zout in. Vervolgens mix je deze goed door elkaar tot je een mooi egaal beslag hebt.
 2. Tijd om te bakken. Dit gaat nu wel iets anders als normaal, want we willen de pannenkoeken in een iets ander formaat. In plaats van de hele pan te vullen met beslag maak je de pannenkoek twee keer zo klein. Mocht je een kleine koekenpan hebben is dit helemaal perfect. Zodra de pannenkoek klaar is leg je deze op een bord.
 3. De tweede pannenkoek maak je net een slagje kleiner. Dan volgt de derde pannenkoek en deze bak je weer een slag kleiner dan de tweede pannenkoek. De tweede pannenkoek leg je boven de eerste pannenkoek om het hoofdje te maken. De derde leg je op de eerste pannenkoek voor de staart.
 4. Nu maak je drie minipannenkoekjes van zo’n 4 centimeter. Deze gebruik je voor de voeten en de staart 
 5. Als laatste bak je nu nog 1 grote pannenkoek. Hieruit snijd je de oren en eventuele andere decoratie zoals sterretjes. 
 6. Pak nu de slagroom en spuit een klein toefje op de drie minipannenkoekjes. 
 7. Haal nu zes gele M&M’s uit het zakje en gebruik deze voor de nagels. Voeg nu je wat chocola, poedersuiker of stroop toe en je Paashaas is klaar voor het ontbijt.

Zeg nou zelf, dit is toch veel leuker dan een chocoladepaashaas?

Beeld: iStock

Lees ook: Toch nog op je paasbest: de mooiste pasteloutfits