Waarom het oké is om je lichaamshaar te laten staan

Lichaam door Chloe

In deze tijden van selflove en acceptatie wordt er steeds meer schoonheidsidealen ter discussie gebracht. Zo ook het laten staan van lichaamshaar door vrouwen. Het wegscheren van lichaamshaar wordt al meer dan honderd jaar gedaan, maar er is nu tegengeluid. Van okselhaar tot schaamhaar, je lichaamshaar laten staan is helemaal oké.

lichaamshaar laten staanLees ook: Facelift zonder operatie? Probeer eens een HIFU Facelift!

Mannen vs. vrouwen

Veel vrouwen vinden het hygiënischer om ieder zichtbaar haartje direct weg te scheren. Toch is dit niet hoe deze traditie is ontstaan. Waarom zou het anders bij mannen wel ‘normaal’ zijn om okselhaar te hebben. Het verwijderen van lichaamshaar bij vrouwen is een puur schoonheidsideaal, en dat vinden we steeds minder vaak oké.

Onzekerheden

Al deze schoonheidsidealen zoals een afgetrainde buik, lange wimpers en volle wenkbrauwen zorgen bij veel vrouwen voor onzekerheid. De laatste keer dat je gewoon puur natuur de deur uit ging is voor veel vrouwen niet eens meer te herinneren. Gelukkig dringt het bij steeds meer vrouwen door dat je niet perfect bent en dat perfectie ook helemaal niet bestaat. Dit is puur een vorm van marketing en dit oefent veel druk uit op vrouwen op er altijd maar tip-top uit te zien.

Statement

Door je lichaamshaar te laten staan maak je een statement. Op deze manier straal je niet alleen zelfverzekerdheid uit, het is ook bewijs dat jij jezelf voor de volle 100% accepteert. De tijd van doen alsof is gedaan en iedereen mag weten dat jij je natuurlijke schoonheid omarmt. En wees je niet bang om je scheermesje te laten liggen, want je bent zeker niet de eerste. Powervrouwen als Morgan Mikenas, Madonna en Beyoncé gingen je al voor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Morgan Mikenas (@i_am_morgie) op

Beeld: Unsplash

Lees ook: Droge handen door het vele wassen? Deze 10 handcrèmes maken je huid fluweelzacht