De populairste borsthaarstijlen onder mannen

Lichaam door Kristie
Wij vrouwen verzorgen ons goed en daar hoort het scheren van lichaamshaar ook wel een beetje bij. Maar hoe zit het bij mannen? In Engeland hebben ze onderzoek gedaan naar het scheergedrag van mannen.

Vroeger was het normaal dat mannen hun haar lekker lieten voor wat het was, maar sinds bekende mannen toch een beetje als voorbeeld worden gezien, wordt het steeds meer mainstream om dat oerwoud eens flink onder handen te nemen. Volgens dit onderzoek, gehouden door scheermerk Braun, haalt 70% van de mannen hun lichaamshaar weg. Eén op de drie mannen doet er zo'n 20 minuten over om dit klusje te klaren. 


Waarom?

Toch is er wat ophef over de reden van het scheren, aldus Daily Mail. Doen mannen het voor zichzelf of krijgen ze hier opdracht toe van een niet nader te noemen persoon? Nou, 41% zegt het voor zichzelf te doen omdat hij er meer zelfvertrouwen van krijgt. Maar een kwart geeft toe het te doen om zijn liefje tevreden te stellen. Toch ziet 66% van de mannen lichaams- en gezichtshaar als een soort acccessoire... Net als een handtas dus. Tja, je moet iets bedenken om als man zijnde op te vallen, hè?

De populairste haarstijlen

Braun heeft naar aanleiding van het onderzoek de populairste haarstijlen van mannen op een rij gezet:

The Tree (21%)

Dit is 'De Boom', vernoemd naar zijn vorm. Zoals je kunt zien is er een lange steel die uitloopt naar heel veel blaadjes. Toch wel toepasselijk voor de herfst... Deze beharing is het populairst onder de jongere generatie. 

The Top Heavy (15%)

De naam zegt het al: aan de bovenkant lekker behaard. Deze vorm van beharing is populair bij alle leeftijden en wordt hier gedemonstreerd door Robbie Williams.

The Rug (14%)


Liefhebbers van deze stijl zijn vaak 25 jaar of ouder en hebben een flink portie lichaamsbeharing, waar ze trots op zijn. En ze lopen mooi mee met de mode, want het matje komt weer helemaal terug. 

The Snail (11%)


Deze trend komt vaak voor bij mannen die hun haren niet zo graag laten zien. Ze houden het haar dus maar op hoogte van hun navel, maar laten nog wel iets staan. Wat je er tenminste van kunt zien.

The Woolly Jumper (11%)


De mannen die onder deze categorie vallen, kan het allemaal niet zoveel schelen. Zij zijn niet vies van wat lichaamshaar. Toch kan het zijn dat ze het haar wel enigszins in toom houden door het te trimmen.


Wat vind jij van lichaamshaar bij mannen? Voor welk type val jij?
Beeld: Braun, Splash