Trillend ooglid: hoe kom je er vanaf?

Sport & gezondheid door Sandra

Zomaar, opeens vanuit het niets begint je ooglid te trillen. Heb je dat nu goed gevoeld? Ja, het is echt je ooglid dat aan het trillen was. Super irritant. Je hebt er totaal geen controle over en je wilt er het liefst meteen vanaf komen. Meestal gaat het trillen ook wel weer vrij snel over. Maar irritant is het wel… Hoe ontstaat het eigenlijk? En nog beter; hoe kom je er vanaf?

Lees ook: Waarom je nu meteen moet stoppen met ‘voor de zekerheid’ plassen

Hoe ontstaat een trillend ooglid? 

Spiertjes in je ooglid trekken samen en ontspannen weer. Vaak voel je het en zien andere mensen het niet eens. Toch is het belangrijk om je leven en lichaam even onder de loep te nemen, want een trillende ooglid ontstaat niet zomaar. De oorzaak van een trillend ooglid kan zijn stress, vermoeidheid of een teveel aan cafeïne. Ja echt, laat die extra paar koppen koffie per dag even staan en je merkt verschil. Gelukkig is een trillend ooglid niet ernstig en na een paar minuutjes alweer over.

Hoe kom je van een trillend ooglid af? 

Irritant is het wel. Zoek naar de oorzaak van dat vervelende trillende ooglid. Heb je een tekort aan slaap? Stress? Of drink je teveel koffie. Dus komt het door overmatig cafeïnegebruik? Dan zijn de oplossingen eigenlijk best simpel. Probeer minder koffie te drinken, ga vroeg naar bed en onderzoek waar de stress vandaan komt. Werk je de hele dag achter een laptop of computer? Dan is het verstandig om regelmatig even weg te lopen van je computer. Heb je erg last van een trillend ooglid dan kun je een koud doekje op je ogen leggen of een coldpack. Het kan namelijk ook door droogte komen. Blijf je last houden van de trilling in je ooglid? Dan is het verstandig om even langs de huisarts te gaan.

Lees ook: Waarom wandelen beter is dan hardlopen