Zo maak je de mooiste nachtfoto's met je iPhone

Vrije tijd door Laura

Je kent het vast wel: je hebt een geweldig uitzicht - een mooi bos met sterrenhemel, een prachtig gebouw of je kat die iets schattigs doet - maar het is al schemerig en de foto die je neemt is op z'n zachts gezegd teleurstellend. Als je de nieuwste iPhone hebt, ben je een lucky girl die dat probleem niet heeft. De iPhone 11 Pro heeft namelijk een nachtmodus waarmee je fantastische nachtfoto's maakt. Wij geven je de gouden tips!

Deze foto is ter illustratie en niet met een iPhone gemaakt

Lees ook: Merknamen waarvan je niet wist dat het afkortingen zijn

Night Mode on

Iedereen kan zich een professionele fotograaf wanen met de nieuwste smartphones. De nieuwste iPhone 11 Pro heeft zoals je misschien wel weet drie camera's, een groothoeklens, gewone lens en zoomlens. Ook nieuw is de Night Mode. Hoe werkt dat? Het lijkt magie, maar is slimme technologie. Deze nachtmodus gebruikt de verschillende lenzen en software-bewerking om nachtfoto's lichter te maken, zonder het fletse effect van een flitser. Hoe werkt dat? De sluiter blijft langer open en krijgt daardoor meer licht binnen. Ook maakt de smartphone meerdere foto's en voegt deze samen tot die ene perfecte nachtfoto.  

Hoe gebruik je de nachtmodus?

Je hoeft geen fotograaf te zijn met kennis van diafragma, sluitertijd en ISO om deze Night Mode te gebruiken. Wel zijn er enkele tips waarmee de functie optimaal werkt.

  1. Open je camera.
  2. De nachtmodus staat automatisch ingesteld als er weinig licht is. je kunt ook handmatig op de nachtmodusknop klikken.
  3. Er is al een aanbevolen sluitertijd, maar deze kun je met de schuifknop nog aanpassen.
  4. Optioneel: als je een nog lichtere foto wilt, klik je op je scherm en sleep je vinger omhoog voor meer helderheid.
  5. Klik op de sluiterknop.
  6. Houd de camera zo stil mogelijk terwijl de zelfontspanner aftelt naar nul.

En dat ziet er dan zo uit:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ibrahim Uyar (@ieuyar) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ibrahim Uyar (@ieuyar) op

Lees ook: Kijktip: de 5-delige documentaire Visible: Out on Television