Report: Caro Emerald in de HMH

Vrije tijd door Anneke

Afgelopen dinsdag 21 december was haar eerste optreden in de reeks van drie, de andere twee volgden op 22 en 23 december. Met een prachtig filmdecor, aansluitend op de titelnaam van haar album, en een grote band met strijkers en een drummer, stond ze vol trots op het podium en gaf ze een grote show weg. Het publiek dat het barre winterweer getrotseerd had, genoot volop van deze prachtige zangeres.
 
Caro Emerald steeg boven zichzelf uit en liet zien waarom ze momenteel Nederlands meest succesvolle zangeres is. Ze zong de liedjes van haar bekroonde cd Deleted Scenes From The Cutting Room Floor en het publiek zong ze woord voor woord mee. Back It Up, A Night Like This maar ook haar laatste hit Stuck kwamen voorbij. Wat een sfeer en wat een zangeres! Ook Caro droeg haar steentje bij aan het goede doel: de opbrengst van alle verkochte merchandise tijdens de concerten gingen naar Serious Request.

En dan te bedenken dat nog geen jaar geleden geen enkel platenlabel met haar in zee durfde. Caro geloofde zelf helemaal in de plaat, stopte haar laatste centjes erin en bracht hem uiteindelijk maar zelf uit. Vooral door de ontmoeting en samenwerking met de producers David Schreurs en Jan van Wieringen geloofde ze in zichzelf als fulltime entertainer. Haar focus lag niet zozeer op succes. Ze had meer een nuchtere instelling van "Het zit mee of het zit niet mee". Momenteel krabben de platenmaatschappijen zich achter hun oren en zijn Caro en haar investeerders sinds mei uit de kosten.

Het succes van haar album Deleted Scenes From the Cutting Room Floor is groot. Van dit debutalbum zijn inmiddels rond de 200.000 stuks verkocht in Nederland. Internationaal gaat het ook heel erg goed. In Polen heeft haar album ook de status 'platina' behaald. In Italië behoren haar beide singles Back It Up en A Night Like This tot de meest gedraaide singles op de radio. En in het muziekland Engeland is haar album ook heel erg positief ontvangen. Ze hoopt volgend jaar door Europa te kunnen touren. 

Beeld: Harold Versteeg