Tieners aan de neukarmbandjes

Intiem door Eline_B

Shag bands: gekleurde rubberen armbandjes die aangeven voor welke seksuele ervaring jij openstaat. Zo staan de kleuren zwart, lichtblauw en lichtgroen voor seks, oranje voor een kus en geel voor een knuffel. De roze armband 'wil tieten zien' en het rode sieraad swingt tijdens de lapdance. De drager van een blauw bandje is wel in voor een pijpbeurt en die van een paars bandje vraagt om een lekkere tongzoen, maar wordt in Engeland al vervangen door anale seks. Een goudkleurig bandje maakt elke natte droom waar en geeft een vrijkaartje naar elke seksuele dienst.

Het idee is simpel: trekt iemand je armbandje kapot, dan moet je de handeling uitvoeren. Pubers vallen massaal voor de 'mode-accessoire' en de druk van de groep is groot. Wil je erbij horen, dan draag je een neukarmbandje en voer je de handeling uit. Jochies - zonder haar erop - laten zich pijpen door meisjes met melktandjes. Grietjes flashen hun A-cupjes voor de blozende puistenkoppies en het bandje voor de knuffel maakt al snel plaats voor teleurgestelde gezichtjes.  

Hype
De rage begon in Brazilië en waaide over naar Amerika, Australië en Suriname. Ook Engelse jongeren zijn in de ban van de shag bands en volgens Matthijs van den Broek, specialist in jongeren- en sociale media-marketing, is het wachten tot Nederlandse tieners het oppakken. "Eén jongerenmedium hoeft het maar op te pikken, bijvoorbeeld BNN of TMF, en dan wordt het ook hier een hype." Ook de shag bands-pagina op Facebook kan volgens Matthijs zorgen voor wereldwijde aandacht.

Ondanks dat de rage in Nederland nog niet lijkt te zijn begonnen, is een volledige kleurenset armbandjes al wel voor minder dan vier euro te koop op internet.
 
Gevaar
De armbandjes zijn onschuldig, maar het concept erachter is gevaarlijk. In Brazilië werd een 13-jarig meisje verkracht door meerdere mannen. De verdachten gebruikten als excuus dat het meisje een zwart armbandje droeg en dus seks wilde.

Volgens de Australische sociologe Melinda Tankard-Reist worden door dit 'spel' jonge vrouwen lustobjecten voor mannen. Ze waarschuwt tieners voor de gevaren van dit spelletje.

Neerlands trendwatcher Adjiedj Bakas ziet geen enkel gevaar in de rubberen mode-accessoire. "Het is ook een spel en een fashionstatement. Daarnaast is het niet zo nieuw. Er is nu al een lipstick die toont of een vrouw zin heeft in seks of niet. Op TMF-feestjes worden gekleurde armbandjes gedragen, die aangeven of je hetero, bi of homo bent." Volgens Adjiedj geen reden om ons zorgen te maken over de jeugd dus...

Volwassenen
Voor de volwassenen onder ons is het wellicht leuk om de sleur uit je relatie te krijgen. Mis je de spontane, spannende vrijpartij, gebruik dit spelletje dan als opwarmer. Je kunt zelf natuurlijk de regels aanpassen. Dan hebben de armbandjes een veel positievere uitkomst.

Vinden jullie dat het dragen van deze armbandjes een gevaar is voor tieners?