Hoe is het nu met: de jongensidooltjes

Media door Marleen_S
Ooit waren ze daar ineens: de mannelijke tieneridooltjes die een gigantische hit scoorden en waar elke meisje bij in katzwijm viel. Ze kwamen snel, maar verdwenen nog sneller. Kleine jongetjes worden groot, maar hoe is het nu met ze?

Jesse McCartney

Jesse McCartney was van jongs af aan al een bezig bijtje. Begin jaren negentig had hij een rolletje in de serie All My Children. Toch was acteren niet helemaal zijn ding en stortte hij zich op de muziek. Niet veel later vormde hij met nog vier andere jonge jongens de band Dream Street. Toen de boyband vanwege ruzies tussen de ouders en de managers ermee stopte, besloot Jesse solo te gaan.
 
Niet zonder succes. Met zijn eerst hit Beautiful Soul veroverde hij talloze meisjesharten over de hele wereld. Kwijl, kwijl. Hij was nog maar krap vijftien jaar oud, maar werd door ie-de-reen aanbeden. Hij was het perfecte vriendje!
 
Goed, zijn goede looks daargelaten, hij heeft ook een gouden keeltje. Er volgden na zijn eerste hit nog heel veel topnummertjes. Zo zong Jesse een duet met niemand minder dan Anne Hathaway, Don?t Go Breaking My Heart, dat de soundtrack was van de film Ella Enchanted.
 
Verdere grote hits bleven uit, maar in zijn homeland Amerika bleef hij populair als zanger. Hij waagde opnieuw een kleine sprong naar de acteerwereld en spreekt nu regelmatig stemmetjes in van animatiefilms zoals Alvin and the Chipmunks en Tinkerbell. En als het goed is kunnen we dit jaar zijn nieuwe album Have it all verwachten. Wij zijn benieuwd!
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Aaron Carter

Aaron Carter. Het idool der tieneridolen. Toen hij op zijn zevende aan zijn muziekcarrière begon was hij nog verre van sexy. Naarmate hij meer doorbrak ? en wat jaartjes ouder werd ? viel ieder meisje als een blok voor hem. Zeker door zijn eerste single Crush On You. Zo schattig!
 
Later werd hij een echte womanizer. Hij had een fling met zowel Hilary Duff als Lindsay Lohan ? wat nog voor een grote bitchfight zorgde, maar hij bleef alleen nog echt bekend in Amerika. In 2011 wilde hij zijn zangcarrière een nieuw leven in blazen met het nummer Dance With Me, samen met Flo Rida. Dat lukte helaas niet zo. Nu horen we al een tijdje niets van hem, maar het kan niet lang duren. Hij is namelijk druk bezig om een nieuw album te maken. En samen met Ryan Cabrera ? zie hieronder ? is hij regelmatig host in televisieprogramma?s.
 

fout in embed: media provider niet ondersteund

Ryan Cabrera

Een groot fan waren we van MTV-serie The Hills. Stiekem ook van het vriendje van Audrina, Ryan. Want die Ryan, die was nogal een losbol. Dat zorgde vaak voor tenenkrommende en superspannende ruzies tussen hem en Audrina. Het duurde dan ook niet lang voordat ze hem de deur wees.
 
Voordat hij de wereld van reality indook, deed hij het goed op muziekgebied. Hij was, tja, een tikkeltje anders dan zijn mede hunk-collegaatjes. Waar iedereen popmuziek maakte, koos Ryan voor wat meer rock. Dat paste ook prima bij zijn blonde enorme stekelhaar.
 
Na zijn eerste album verschenen er nog twee. Beiden een grote hit in Amerika, maar niet zo in de rest van de wereld. Ondertussen was hij ook aardig druk met de dames. Hij werd regelmatig gespot met vrouwen als Ashlee Simpson, Lisa van het zangduo The Veronica?s en natuurlijk Audrina Patridge.
 
Helaas voor Ryan verdween zijn populariteit gelijk op het moment dat Audrina met hem brak. Nu verschijnt hij zo af en toe eens in een tv-show en leeft hij van schnabbels.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Lil' Bow Wow

Het jonge rappertje kreeg zijn naam door een briljante ingeving van Snoop Dogg. Hij spotte de kleine man tijdens een optreden toen hij nog maar zes jaar oud was. Pas een paar jaar later, op 11-jarige leeftijd, brak Lil'Bow Wow echt door met zijn nummer 1-hit Bounce With Me.
 
Voor een klein jongetje had hij een behoorlijk grote mond. Tja, als rapper heb je gewoon veel te zeggen. En het was uniek: een jong, brutaal rappertje in te grote kleding dat ook nog eens goed kon entertainen. Vandaar ook dat al zijn albums als zoete broodjes over de toonbank gingen.
 
Het bleef echter niet bij wat rappen. Hij richtte zich net zoals velen ook op het acteren en kreeg onder andere een rol in The Fast and the Furious en Ugly Betty. Intussen is het kleine schattige rappertje een grote baas en heeft hij een dochtertje genaamd Shai.

 
fout in embed: media provider niet ondersteund
 
Billy Crawford
?Keep on trackin? with me?. Ineens wisten we het weer: Billy Crafword! De zanger, half Filipijns en half Amerikaans, werd binnen no time een grote ster. Vijftien lentes jong was ?ie toen hij al zijn eerste album maakte. Gek genoeg werd hij alleen een grote ster in Frankrijk.
 
Hij werd pas echt beroemd in de rest van Europa met zijn single Trackin?. Daarna bleef het wat stil. Hij scoorde nog wel wat hits, maar echte doorslaande successen bleven helaas uit. Zo snel als hij beroemd werd, zo hard daalde ook zijn sterrenstatus. Hij besloot zich meer te richten op de Filipijnen en kwam in 2009 weer terug naar Amerika met zijn vriendin. Uiteindelijk kreeg hij het voor elkaar om in 2010 het programma Pilipinas Got Talent te presenteren.
 
fout in embed: media provider niet ondersteund

Lees ook de vorige edities van Hoe is het nu met!