Dit zijn de leukste vintage shops in Groningen

Fashion door Daniëlle

Woon jij in (de buurt van) Grunn en vind jij niks leuker dan een middagje lekker vintage shoppen? Je zult het niet verwachten, maar ook in de boerenstad in 't Noorden zijn er een aantal vintage winkeltjes waar je de mooiste en meest unieke tweedehands items kan vinden. Vintage shoppen is niet alleen goed voor je portemonnee, maar het is ook een stuk beter voor het milieu. Dit zijn ze: de leukste vintage shops in Groningen.

ISTOCKLees ook: Dit zijn de beste vintageshops in Nijmegen

Zich Zach

Wanneer je een tripje maakt naar Groningen, is het zeker de moeite waard om even een pauze in te lassen bij Zich Zach. Deze vintage winkel heeft een grote collectie aan zowel nieuwe als vintage kleding dat zorgvuldig is gesorteerd. De kwaliteit is daardoor altijd hoog. Ben je op zoek naar echte pareltjes met een opvallend printje en een leuke kleur? Dan zit je op het goede adres bij Zich Zach in Groningen. Ze verkopen naast vintage en nieuwe kleding ook tassen, sieraden en andere accessoires. 

Gelkingestraat 43, Groningen

Tim Tom

Ontzettend fan van retro vintage interieur? Dan kun jij je hart ophalen bij deze toffe conceptstore. Van mooie woonaccessoires tot Scandinavische lampen: Tim Tom heeft het allemaal. Wanneer je geen zin hebt om alles mee naar huis te sjouwen, kun je het ook gewoon laten bezorgen door Tim Tom. Hoe handig is dat?

Nieuwe Ebbingestraat 19, Groningen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Tom vintage conceptstore (@timtomgroningen) on

FIND

De eigenaresse van FIND, Femke, heeft al een lange tijd een echte passie voor fashion, en dat is ook te zien in de winkel. Ze weet altijd wel een manier te vinden om jouw droomoutfit werkelijkheid te maken en neemt daar ook altijd de tijd voor. Bij FIND ben je in goede handen dus! Heb je thuis nog een berg oude kleding liggen en weet je niet wat je er mee aan moet? Breng het dan naar FIND!

Damsterdiep 42, Groningen

Recessie

Met een grote collectie aan kleding uit de jaren 60, 70 en 80 is Recessie al meer dan een decennium een begrip in Groningen. Het fijne aan Recessie is dat de vintage kleding van goede kwaliteit is, maar wel betaalbaar is. Dat wordt inslaan!

Oude Kijk in 't Jatstraat 54, Groningen

Stardust

Deze leuk ingerichte en betaalbare vintage shop verkoopt vintage kleding uit de jaren '80 en '90. Er is altijd wel iets unieks en origineels te vinden in Stardust, omdat ze samenwerken met verschillende Groningse ontwerpers. Naast vintage kleding vind je hier dus ook veel nieuwe merken en het eigen merk van Stardust: Remade Vintage. Zo weet je zeker dat je met iets unieks over straat loopt! Daarbij: is niet alleen de winkel zelf al een goede reden om eens langs te gaan?!

Carolieweg 13, Groningen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STARDUST (@stardustgroningen) on

Viva!

Je houdt van stijlvolle, kwalitatieve kleding maar wilt het liefst niet de hoofdprijs betalen: dan zit je bij Viva! op het juiste adres. Van een sportieve tot feestelijke outfit, bij Viva! weten ze jou altijd blij te maken met hun prachtige aanbod aan vintage kleding. Naast vintage kleding verkopen ze ook toffe schoenen en accessoires. 

Steentilstraat 25, Groningen 

Vintage Kroy Classic Wear

Op zoek naar een neppe bontjas, een paar cowboylaarzen of een fout leren jack? Raap dan een paar vriendinnen bij elkaar en breng een bezoekje aan Vintage Kroy Classic Wear. Het retro vintage winkeltje ziet er van buiten misschien niet zo aantrekkelijk uit, maar wanneer je naar binnenstapt, wandel je een walhalla van Western, retro en meerdere soorten vintage kleding binnen. De collectie verschilt iedere keer weer en je loopt altijd met iets leuks en origineels naar buiten. Bij Vintage Kroy Classic Wear kun je ook terecht voor vintage mannen kleding. 

Oude Kijk in 't Jatstraat 35, Groningen

Shop je liever online? Dat kan natuurlijk ook. Wij verzamelden de leukste vintage items van dit moment:

 

Lees ook: De beste vintage shops in Londen