Lifestyle / Eten
Eten

Geen fan van champagne? 5 alternatieven om mee te proosten met oud en nieuw

Bij oud en nieuw hoort natuurlijk het poppen van de champagne om klokslag 12:00. Maar wat nou als jij champagne - ahum - niet te zuipen vindt? Zonde van het geld om maar een half glaasje te drinken. Kies gewoon je eigen traditionele drankje! Er zijn namelijk genoeg andere feestelijke drankjes. Dit zijn 5 alternatieven voor champagne om 12 uur mee te proosten.

champagne alternatieven

Lees ook: De 4 lekkerste herfstcocktails

Gin tonic

Dit simpele drankje is het perfecte alternatief tijdens de jaarwisseling. Het recept is simpel: gin en tonic. Je hebt dus geen bartender skills nodig om deze cocktail in elkaar te zetten. Daarbij ziet het er superfeestelijk uit! Bij iedere gin past weer een andere garnering die het drankje een extra smaak geeft. Gebruik bijvoorbeeld komkommer, besjes of sinaasappel om het drankje wat kleur te geven. Ook de bubbels van tonic hebben een feestelijke uitstraling. Cheers!

Check ook deze lekkere kerstcocktail met cranberry en gin.

iStock

Spoom

De spoom is eigenlijk een tussengerecht om je smaak te neutraliseren voor de volgende gang, maar hij is zo lekker dat we dit drankje altijd wel kunnen drinken. Er wordt wel champagne in gebruikt (of een andere bubbelwijn), maar ook als je geen champagnefan bent is dit drankje heerlijk. Het is namelijk een mix van mousserende wijn, sterke drank en slagroom of roomijs. Kies bijvoorbeeld voor limocello voor een lekkere frisse smaak, of frambozenijs voor de zoetekauwen onder ons.

iStock

Speciaal bier

Nog een drankje met lekker veel ‘bubbels’: bier! Als jij en je vrienden of familie niet houden van champagne of zoete dranken, kun je toch nog 'poppen' om twaalf uur. Er wordt namelijk ook speciaal bier met kurk verkocht. Niet iedereen een even grote fan van bier? Maak dan bijvoorbeeld biercocktails. Ideaal voor een feestelijke afsluiting van het jaar!

iStock

Punch

Dit drankje is ideaal voor de jaarwisseling, vooral als je groots uitpakt. Van punch kan je namelijk in één keer heel veel maken. Zet hier dus gewoon een grote kan van op tafel en laat iedereen lekker zelf inschenken. Scheelt jou weer een paar op en neertjes naar de keuken. Punch is een alcoholistisch drankje met vruchtensap en vruchten. Sangria is hier een goed voorbeeld van. Waarom zouden we dit alleen in de zomer drinken als er ook genoeg winterse Sangria recepten te vinden zijn? Punch drinkt weg als limonade en is daarom voor iedereen toegankelijk. (Gevaarlijk) lekker dus!

iStock

Wijn

Tja, dit drankje drinken we bij iedere gelegenheid, dus waarom niet op de laatste dag van het jaar (shop hier de beste HEMA-wijnen)? De goede voornemens zijn toch pas voor de volgende dag. Wijn heeft misschien dan geen bubbels, maar kan je er net zo feestelijk uit laten zien als een glas champagne. Koop een mooie set wijnglazen, maak een suikkerrandje en het verschil is bijna niet te zien! Koop een kurkfles en om 12 uur kan jij alsnog een fles ‘poppen’! Happy new year!

iStock

Lees ook: De lekkerste wijn van de Hema