Zo houd je je haar gezond tijdens de koude wintermaanden

Haar door Daniëlle

Droog, pluizig en statisch: drie typische 'symptomen' van winterhaar. Tijdens de koude seizoenen droogt je haar in rap tempo uit. Dat komt door onder andere de droge lucht en de koude wind. Naast het hydrateren van onze huid, het dragen van dikke truien en winterjassen, moet je ook de verzorging van je lokken niet vergeten! 

winter haar

Lees ook: 5 kapsels die een regenbui wel overleven

Hoe herken je droog/beschadigd haar?

Je kunt droog en/of beschadigd haar snel herkennen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je haar voelt ruw aan
  • Je hebt gespleten punten
  • Je haar pluist
  • Je haar breekt makkelijk en snel af
  • Je haar is statisch
  • Snel last van klitten

Gezonde lokken krijg je zo

Het is - vooral tijdens de winter - erg belangrijk om je haar gezond te houden en het goed te verzorgen. Gelukkig kan dit met verschillende haarverzorgingsproducten. Met de onderstaande producten verzorg je je haren tot in de puntjes tijdens de winter.

 

Houd je haar gezond in de winter

Naast het gebruiken van verzorgende haarproducten zijn er ook andere manieren om je haar een gezonde look te geven.

Was je haar zo weinig mogelijk 

Om je haar een gezonde uitstraling te geven helpt het om je haar zo min mogelijk te wassen. Door elke dag naar de shampoofles te grijpen droogt je haar namelijk sneller uit. Was je haar maximaal 3 keer per week. Nog een tip: ga met droog haar de deur uit. Door met een vochtige bos haar de deur uit te gaan kan je hairdo ook erg beschadigen.

Ga regelmatig langs bij de kapper

Wacht niet een halfjaar tot je weer naar de kapper gaat, maar in plaats daarvan eens wat vaker tijdens de wintermaanden. Omdat je je puntjes goed bijhoudt krijgt je haar een gezonde uitstraling en ís het in feite ook gezonder.

Gebruik haarmaskers

Een manier om je lokken topfit te houden is door regelmatig eens een haarmaskertje te gebruiken. Dit verzorgt het haar goed en ruikt nog lekker ook.

via GIPHY

Check hier de voordelige ICI Paris XL kortingscode!