Beauty / Haar
Haar

Kerst kapsels 2019: zo dragen we ons haar deze feestdagen

Ben jij iemand die dagelijks je haar op dezelfde manier draagt (lees: elke dag in dezelfde knot)? Dan is kerst de perfecte gelegenheid om je creatieve brein te stimuleren en jezelf te verrassen met prachtige kerstkapsels. Waar je haar normaal misschien niet zo veel aandacht krijgt, is kerst is het perfecte moment om uit te pakken en wat extra tijd aan je lokken te besteden. Gelukkig zijn er talloze feestelijke creaties waarmee je jezelf kunt inspireren én waar je kerstentourage mee kunt verrassen.

kerst kapsels 2019

Lees ook: DIY: Zo maak je zelf droogshampoo

Accessoires voor kerst kapsels 2019

Bij een opgestoken kerst hairdo horen natuurlijk de nodige accessoires. Maak je kerstlook af met een prachtige velvet haarband, zilveren of gouden elastiek of een schuifje met parels. 

 

Kerst kapsels 2019: Hair up ponytail

Geen zin om te veel moeite te doen? Less is more, geldt voor deze look. Met een simpele paardenstaart zit je namelijk altijd goed. Door een lok over je elastiek heen te doen, geef je net een extra finishing touch aan je haarstijl. Zo heb je een classy, maar toch simpele look voor tijdens de kerstdagen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rush Epsom (@rushepsom) on

 

Kerst kapsels 2019: Velvet scrunchie updo

Scrunchies geven je haarstijl een leuke twist. Zo kun je je haar losjes krullen met de krultang en de bovenste pluk apart houden. Maak hier twee vlechten van, doe vervolgens de dikke elastiek om de pluk en klaar is kees. Resultaat: een cute kapsel helemaal in de sfeer van kerst.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaylee | MINNEAPOLIS HAIR (@kayleeannhairstylist) on

 

Kerst kapsels 2019: Dutch tail braid met strik

Laat je inner Elsa naar buiten komen door een mooie, dikke vlecht. Een vlecht is de perfecte haarstijl als je voor een leuke, maar toch simpele look wilt gaan. Geen poespas, stijltangen of krultangen hoeven te pas te komen: vlecht je haar (of laat iemand anders het doen) en maak het vast met een grote strik in een kerstkleur, zoals rood of groen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by eva pautov (@okevaaa) on

 

Kerst kapsels 2019: Classy waves met parel schuifspeld

Deze look is superclassy en wederom easy. De schuifspeld geeft je een look à la jaren 50 filmster en zorgt ervoor dat je er uitziet als een echte verschijning tijdens het kerstdiner. Het enige wat je hoeft te doen is een grote, parelschuifspeld in de zijkant van je haar te schuiven en je bent klaar. Een kerstkapsel was nog nooit zo makkelijk geweest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Welwyn Luxury Beauty (@welwynluxurybeauty) on

 

Kerst kapsels 2019: O denneboom, o denneboom

Wil je iets specialers dan een scrunchie of een strik? Ga dan voor een haaraccessoire met een kerst symbool, zoals dennenblaadjes met glitters. Vlecht je voorste twee plukken in en maak ze van achteren vast met de accessoire. Zo geef je je kerstkapsel net even iets meer spice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Millie’s_hairstyles (@millies_hairstyles6646) on

Kerst kapsels 2019: Glitter, baby

Ga voor gouden glitters om een onvergetelijk kerstkapsel te maken. Maak een hoge strakke staart en spray gouden glitter haarspray op willekeurige plukjes totdat je tevreden bent met de hoeveelheid sparkle. Hiermee zal je gegarandeerd shinen op de foto's!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Friseur & Barber (@salon.scherenklang) on

Lees ook: 8 x mooie en makkelijke kapsels waar de hele kersttafel jaloers op zal zijn